Hur är Diskmaskin Mått Mätt?

April 6

Vid inköp och installation av en diskmaskin, i vetskap om diskmaskin mått är avgörande för att säkerställa att enheten kan passa in i det avsedda utrymmet. Om diskmaskinen dimensioner är för liten, kommer det att se konstigt varelse i ett utrymme tänkt att hålla en större diskmaskin. Om det är för stort, kommer diskmaskinen inte passar i utrymmet. Diskmaskin mått åka höjd, bredd, djup och kapacitet.

Det finns tre vanliga typer av diskmaskiner: full storlek, slimline och kompakt. En fjärde typ är inbyggd diskmaskin, men de är skräddarsydd för den specifika köket, så att det inte har gemensamma mätningar. Fullstora diskmaskiner är de som finns i köksbänkarna. Slimline sorter finns ofta i diskar och är ungefär samma storlek, men de är smalare. Kompakta diskmaskiner är oftare ovanpå räknare och är mycket mindre än de andra sorterna.

Diskmaskin höjd, som är den första av de diskmaskin dimensioner, mäter från basen av enheten till toppen av enheten. Den typiska mätning för en full-size diskmaskin är 33.5 inches (85 cm). Slim diskmaskiner är typiskt samma höjd, och kompakta diskmaskiner är omkring 18 inches (45 cm).

Den andra av de diskmaskin dimensionerna är bredden. Detta bestäms genom att stå framför diskmaskinen och mätning från vänster sida till höger, eller vice versa. Fullstora diskmaskiner är normalt cirka 24 inches (60 cm) bred. Slimline modeller är ca 18 inches (45 cm) bred, och kompakta diskmaskiner är runt 22 inches (55 cm) bred.

Djupet av diskmaskinen är den tredje mätningen. Det tas genom att köra ett måttband från den främre änden av diskmaskinen till den bakre änden. Både full storlek och slimline diskmaskiner har en gemensam djup av 24 inches (60 cm), och kompakta diskmaskiner har en gemensam djup av 18 inches (45 cm).

En diskmaskin kapacitet kan variera, även mellan enheter som är i samma storlek. Kapaciteten mäts i "kuvert" och hänvisar till bestick som används under en tre-rätters middag. Ett ställe montering är ungefär rätt storlek för att passa en vanlig storlek platta, en liten platta, en kopp eller glas, en skål och en kniv, en gaffel och en sked.

Fullstora diskmaskiner kan hålla 12-14 kuvert i genomsnitt. Slimline-modeller håller normalt åtta eller nio, även om de ibland kan rymma 10. Kompakta diskmaskiner håll från fem till sju.

  • Diskmaskin mätningar täcka bredd, höjd, längd och kapacitet.