Vad är Sperm Regeneration?

November 2

Spermier regenere är förnyelse av spermie leveranser med färsk spermier redo för befruktning. Män producerar ständigt sina könsceller genom hela livet, till skillnad från kvinnor, som är födda med en leverans av ägg och inte växer mer när de mognar. Det kan ta cirka 72 dagar för en spermie att utveckla och fullt mogna, även om vissa studier tyder processen kan vara kortare hos vissa män. I par med fertilitetsproblem, kan en läkare bedöma spermierna att avgöra om problemet ligger hos något skede av spermier livscykel.

När män får utlösning, de släpper spermier och andra föreningar, av vilka några är avsedda att underlätta befruktning. En leverans av nya spermier redo för befruktning rör sig i att ersätta de ejaculated cellerna att ständigt förnya mannens fertilitet. Spermier regenere börjar i testiklarna, där spermierna utvecklas och övergångar till ett rör bakom testiklarna kallas bitestikeln, där cellerna förvärvar motilitet, förmågan att röra sig på egen hand. De rörliga celler färdas ner en kanal som heter sädesledaren avvakta utlösning.

Studier av spermier regenere illustrerar vikten av att vara försiktig med exponering för miljögifter när han försökte för en graviditet. Allt en man utsätts för i en ungefär två månader innan du försöker att impregnera en partner kan påverka kvaliteten på hans sperma. Detta kan inkludera mediciner, alkohol, cigaretter, och kemikalier en man kan utsättas för på jobbet eller via en hobby. Dessa kan bromsa utvecklingstakten spermier eller öka chanserna för kromosomavvikelser som kan orsaka problem med en graviditet.

Fertilitet läkare och forskare studerar spermier förnyelse för att lära mer om hur snabbt en mans tillgång på spermier förnyar. De ser också till de faktorer som kan påverka spermiernas kvantitet och kvalitet. Frekventa utlösningar, till exempel, kan överträffa förmågan att producera nya spermier, och kan resultera i en minskad fertilitet tills spermier regenere ikapp. En fertilitetsspecialist kan ha specifika råd för en patient på liknande diet och sexuell aktivitet för att öka chanserna för en lyckad graviditet ämnen.

Som män ålder, kan spermierna regenereringsprocessen långsam och kan vara mer benägna att felaktigheter. Äldre män kan producera spermier med fler kromosomavvikelser. De kan ha svårt att uppnå lyckade graviditeter, även om det fortfarande är möjligt. Förändringar i spermiekvalitet kan debut redan en mans 30s. Testa i ett labb kan ge viktig information om en enskild patients spermier vid fertilitetsfrågor.

  • När utlösning inträffar en ny leverans av fertila spermier fyller på ejakulerade utbudet.
  • Badtunnor och bad minskar livslängden på spermier.
  • Män reproducera könsceller genom hela livet där som kvinnor föds med sitt utbud av ägg.
  • Röka cigaretter kan bromsa utvecklingstakten spermier.
  • En spermie.