Vad är Bergamott Tea?

September 30

Bergamott te kan orsaka förvirring för vissa människor eftersom det finns två olika bergamott växter som används i te blandningar och citrus doft av de två anläggningarna är också mycket lika. Det kan hänvisa till te gjort av Bergamott anläggningen, även känd som Citrus bergamia eller Oswego te. Citrus bergamia sitt ursprung i Italien, och det är oftast den eteriska oljan kommer från planta € s apelsinskal som används i smaksatta teer. Omvänt, ört bergamott, eller Monarda didyma, är en flerårig finns i Nordamerika och är medlem av mynta familjen.

Monarda didyma bergamott te är också känd som Oswego te eller bibalsam te. Det kallas Oswego te efter indianstam som insupit den. Den användes också som ersättning för svart te under den koloniala eran i USA, när traditionella brittiska te blev bojkottat. Detta gjordes eftersom smak av teet är ganska lik den av Earl Grey.

Native grupper också ofta använde örten sort för kataplasmer på grund av dess antiseptiska egenskaper. Ett naturläkemedel bergamott te var ofta används för att behandla infektioner i mun och svalg. Den innehåller tymol, som är en aromatisk och antiseptisk olja som finns även i timjan växter.

Den örtte versionen kan även användas som en carminative. Luftgeneratorer hjälpa till att minska mängden gas i det gastrointestinala systemet. Detta minskar inte bara flatulens, men kan också lindra sura uppstötningar och bidra till att förhindra hjärtbränna uppstår.

Denna typ av te används också för att hjälpa lindra förkylning och influensa symtom. Det har visat sig effektivt för att minska illamående, frossa, och nästäppa. Herbal bergamott te bör undvikas under graviditet eller under menstruationen, eftersom, i höga doser, kan det orsaka livmodersammandragningar. Detta te bör inte konsumeras dagligen, men bör avnjutas med måtta under högst tio dagar i följd.

Bergamott skalolja tillsätts ofta traditionellt svart te som en essens. Detta används oftast i Earl Grey och Lady Grey teer. Earl Grey är ett svart te mix som är förstärkt med bergamottolja. Lady Grey har även svart te med bergamottolja, men ofta ingår även pomerans och citron aromer.

Oljan från Citrus bergamia har också ett brett utbud av användningsområden. Det tros ha anti-depressiva, mag-, antibiotikum, och anti-spastisk kvaliteter. Patienter som lider av nervösa besvär som ångest, rädsla, och nattskräck kan finna att det kan lugna dessa problem. Patienter som har hudsjukdomar kan finna det fördelaktigt att använda olja lokalt, för att dra nytta av dess antiseptiska och svampdödande egenskaper.

Bergamottolja innehåller bergamottin, en kemisk förening som liknar de som finns i grapefruktjuice, vilket kan påverka hur vissa läkemedel metaboliseras. Denna förändring i läkemedelsmetabolism orsakas av vissa livsmedel är ofta kallad grapefrukt påverkar. En läkare eller apotekspersonal bör höras innan konsumerar bergamottolja, om patienten tar andra läkemedel.

  • En kopp bergamott te.
  • Bergamott eterisk olja är en gul-grön färg.
  • En Bergamott.