Vad är en Intergalactic Star?

March 13

En intergalaktisk stjärnan är en som inte hör till och är inte i en galax. Dessa är också kända som stjärn- utstötta, och en ytterligare, inofficiella namnet är tramp stjärnor. Intergalaktiska stjärnor bildas antagligen i en galax, men en händelse av något slag kunde ha kastat de stjärnor, lämnar dem på egen hand. Begreppet en intergalaktisk stjärnan var hypotetisk fram till 1997, då Hubbleteleskopet observerade flera i en region av universum kallas Virgo kluster, en grupp av galaxer som, från jorden, ser ut som de är i stjärnbilden Jungfrun.

Stellar utstötta tydligen arenâ € t den sällsynta. Det beräknade antalet intergalaktiska stjärnor i Virgo kluster ensam kan vara över en biljon. Trots den stora mängden av dessa stjärnor, astronomer tror natthimlen utsikten från en planet som kretsar runt en intergalaktisk stjärna wouldnâ € t bli mycket spännande. Stjärnan ISNA € t i en galax, så medan det kan finnas några fjärran galaxer som skulle vara synliga, wouldnâ invånare € t har trångt, stjärnklara himlen människor kan se från jorden. Effekten skulle vara ännu värre om planeten inte har en måne.

Hur stjärnorna blev intergalaktisk ISNA € t exakt känd, men det kan finnas ett par möjliga sätt. En är att stjärnorna var en del av kolliderande galaxer som utkastade stjärnorna i processen att komma tillsammans. En annan hypotetisk process är ett MULTIsystemet kommer för nära ett svart hål, med en av stjärnorna i systemet passerar händelsehorisonten och hamnar i det svarta hålet, och de andra som stöts bort på något sätt, så småningom kombinera att bilda en intergalaktisk stjärna.

Stjärnorna som Hubbleteleskopet observerade var röda jättar. Den första antydan om att de intergalaktiska stjärnor faktiskt kan finnas kom när astronomer hittat planetariska nebulosor utanför galaxer i Jungfrun klustret. En planetarisk nebula former som en del av den process som uppstår när en stjärna är nära slutet av sin livslängd, och om planetariska nebulosor var utanför galaxer, förstådda det det hade funnits stjärnor utanför dessa galaxer tidigare. Astronomer jämförde sedan skott av Hubble Deep Field (HDF), en djupt utrymme avbildar av galaxer, till en bild tagen av en relativt mörk del av Virgo klustret. Om intergalaktiska stjärnor fanns där, astronomerna trodde att de skulle hitta ytterligare men svaga fläckar av ljus, och de gjorde, som bekräftar förekomsten av intergalaktiska stjärnor.

  • En nebulosa.
  • Radioteleskop kan användas för att studera universum och himlakroppar.