Avlägsna fläckar på tänderna

March 10

Finns det någon person i hela världen som inte vill ha en bländande och flashig leende? En uppsättning av rena vita tänder inte bara lägga till skönheten i ditt utseende, även det ökar ditt självförtroende. Framför allt vita tänder är en utåt symbol för god hygien. Även rena och problemfria tänder är allas dröm, är det inte alltid möjligt att skydda dina tänder från karies, fläckar och plack.

Regelbunden borstning kan inte helt ta bort plack och tandsten, och det är inte möjligt att få tänderna rengörs av tandläkaren dagligen. Du har fortfarande inte att gå runt med fula fläckar på tänderna. Här är några riktigt enkla tips för att bli av med dessa fula irriterande.

Borsta

Borsta inte helt utplåna fläckar och plack från er tänder, men regelbunden, ordentlig borstning kommer definitivt att hålla dem på ett minimum.

Först av allt, borsta tänderna minst två gånger om dagen med fluortandkräm, som arbetar mot karies. Om du borstar med en traditionell tandborste, använd en med ett litet huvud och mjuka borst. Bevis visar att elektriska tandborstar i allmänhet är mer effektiva för att avlägsna plack än manuella borstar, så du kanske vill investera i en. Se till att inte skölja munnen direkt efter tandborstning, eftersom fluor behöver hålla kontakt med dina tänder för att bygga upp din tandemaljen, vilket skyddar mot fläckar.

Använda Whitening Tandkräm

I motsats till vad namnet antyder, är blekning tandkräm inte avsedda att öka vithet din tand. De arbetar faktiskt genom att ta bort fläckar från din tand så att den underliggande vitheten visar igenom. Blekning tandkräm innehåller speciella kemiska ingredienser som löser upp den klibbiga protein och sura lager på tänderna som deponerats av kaffe, te, tobak, vin och andra livsmedel.

Vissa blekning tandkräm märken innehåller hårda slipmedel som kan, på lång sikt, råna tänderna av deras väsentliga emaljbeläggning.

Blekning

Skillnaden mellan tanden blekmedel och blekning tandkräm är att medan tandkrämer tar bort fläckar att avslöja den underliggande vithet av dina tänder, blekmedel ta bort fläckar och faktiskt göra dina tänder vitare. Blekning är en kosmetisk behandling som lätt kan producera ett fläckfritt leende.

Blekning är inte avsedd för de personer med känsliga tänder eller skadade tandkött. Bleach kan orsaka extrem smärta om tillämpad på känsliga tänder eller sjuka tandkött.

Huskurer

Det finns en del material som finns i varje hushåll som effektivt bekämpa problemen med tand färgning. Salt, bakpulver och citronsaft är bara några av de resurser du har runt ditt hus som kan hjälpa att skrubba fläckar bort av dina tänder.

Skalning och polering

Som sagt tidigare, kan regelbunden tandborstning och tandtråd inte bort alla fläckar som orsakas av det dagliga mat och dryck. Dessa fläckar kan bygga upp och härda, vilket orsakar tandsten. När tandsten har byggt upp på tänderna, måste du besöka en tandläkare eller tandhygienist. Orala hygienister använder en speciell skalning instrument för att ta bort fläckar från tänderna. De polera även tänderna med en roterande borste och slippasta för att uppnå maximal vithet.

Faktum är att många tandläkare erbjuder nu flera typer av professionella vitare tjänster. Det är inte ovanligt, efter en god tandrengöring, för att få din tandläkare gäller också ett blekmedel på tänderna. Eftersom det finns många olika typer av behandlingar, bör du rådgöra med din tandläkare för att se vilken som är rätt för dig.