Avlägsnande av vatten Fläckar från en soffa

February 8

Om du någonsin har spillt vätska på din soffa, du vet förmodligen om skräcken för att försöka ta bort vatten fläckar från dina möbler. När du försöker torka upp spillet, verkar det att växa som du försöker rengöra den. I många fall helt enkelt torka av den med vatten kan göra det värre, men hur annars kan du lyckas rensa fläcken?

Lyckligtvis finns det olika sätt att ta bort vatten fläckar från soffan. Om du hittar ett spill på din soffa, oroa dig inte-det finns saker du kan prova att ta bort den.

Sättet att ta bort vattenfläckar är generellt beroende av tyg som soffan är gjord av. Beroende på om din soffa är bomull, mikrofiber, läder, eller något annat, kommer du vill ta det i beaktande när du försöker ta bort fläcken.

Om du på din soffa spiller, prova en av dessa metoder för att städa upp fläcken:

  • Om du har en mikrofiber soffa, är ett förslag att använda våtservetter för att städa upp i röran. Dessa har inte en hög mängd fukt, och bör inte göra problemet värre. Använd dem för att få så mycket av fläcken ut som du kan.
  • För en mocka soffa, använder denaturerad alkohol och försiktigt gnugga fläcken med en mättad trasa. Kom ihåg att testa denna metod på ett dolt område av soffan så att du vet om det har en negativ effekt.
  • På en soffa gjord av sammet, dämpa området bara lite och använda en hårtork inställd på låg på tyget. Detta bör förhindra vattenfläck ringar bildas.
  • Blot spill från en skinnsoffa så snart sådana skett. Förhoppningsvis ett spill inte kommer att absorberas in i lädret. Om det är, kan du kontakta en läderrengöring professionell för att se till att du inte skadar din soffa genom att försöka rengöra det själv.
  • Du kan också prova att använda ättika blandat med vatten för att rengöra vatten fläckar från soffan. Det är viktigt att vara säker på att du inte låter alla våta fläckar kvar på soffan för länge.

Tänk på att olika tyger har speciella rengöringsinstruktioner. Titta på rengöringsinstruktioner för din soffa att läsa mer. Till exempel, om du ser W, kan du använda ett vattenbaserat rengöringsmedel för att rengöra, samtidigt som ett X innebär att du kan bara dammsuga tyget för att rengöra den. Om fläcken inte kommer att komma ut, kontakta en klädsel renare. En specialist kanske kan spara dina möbler om inget annat hjälper.