Vad är rädsla Mongering?

July 23

Även känd som skrämselpropaganda, är rädsla mongering användningen av rädsla för att påverka andra människor till att ta en viss åtgärd eller funderar på ett visst sätt. Till exempel har vissa tv-reklam anklagats av rädsla mongering genom att insinuera potentiella kunder kommer att misshandlade eller dödas om de inte köpa produkten i fråga. Dessutom politiska kampanjer använder ofta vissa skrämselpropaganda taktik för att få fler röster. Många människor reaktiva negativt på sådana reklam och kampanjtaktik, men vissa studier visar att taktiken är mycket effektiva på att manipulera tittare. En liknande term är kultur av rädsla, som ofta används för att beskriva människor som använder rädsla för att uppnå politiska mål.

Rädsla mongering är ofta repetitiva, oftast med personen sällan ger ny information om det potentiella hotet. Till exempel kan han eller hon säger, "Våra grannar planerar en attack, och vi måste vara beredda." Detta uttalande och variationer av det kommer sannolikt att säga om och om igen under hela tal och i framtida tal. Högtalaren får införa ny information, men undanhålla information som motsäger hans eller hennes teori. Att köra den punkt hemmet, kan det finnas affischer eller tv-reklamen med en specialeffekt attack och som kommer att dö på grund av det, som små barn och äldre människor.

Användningen av rädsla mongering i TV-reklam har ökat på grund av dess effektivitet. Även om vissa människor reagerar negativt genom att tala ut och bojkotta företaget anställa de skrämseltaktik, många andra med framgång rädd att köpa produkten. Ett exempel av rädsla mongering för produktförsäljning är bilhandlare som pekar på att äldre bilar har mindre eller inga krockkuddar och därför ägarna av dessa är mer benägna att vara allvarligt eller dödligt skadade i en krasch. Även mycket billigare produkter kan tillgodose människors rädslor, som hemlarm företag som gör reklam som visar en man bryta sig in i en ung kvinnas hem. Ibland kvinnan är ensam, medan andra gånger hon just avslutat sätta sina barn till sängs.

Kultur av rädsla används ofta för att specifikt hänvisa till politiker som fruktar monger för politiska syften. Till exempel kan sprida panik om en potentiell men osannolikt terroristattack gör medborgarna blir mer misstänksam mot främlingar och mindre benägna att motsätta krigshandlingar på obesläktade länder. I själva verket, en hel del rädsla mongering taktik missbruka det faktum att något kunde hända, men vägrar att avslöja hur osannolikt att händelsen är. Liksom all rädsla mongering taktik, är politikerna förlitar sig på människors förhöjda känslor för att hålla dem från att göra rationella beslut.

  • Vissa politiker anklagas för att sprida skräck om en rival eller deras politik.
  • Ganska många väljare tror att den negativa kampanjen annonsen har förlorat mycket av sin effektivitet.