Vad är Post-Nasal Drip?

November 13

Alla vet hur eländigt det är att vara sjuk eller att lida genom en intensiv allergi säsong: dina ögon kan vattna och känna kliande eller pösiga, områden i ditt ansikte kan känna svullet eller ömma från trycksatta bihålor ... och sedan finns det att konstant upptining i baksidan av halsen, eller känslan att det finns en vätska ansamlas tillbaka dit, utlöser dig att prova flera gånger för att svälja och bli av med det. Den känslan i baksidan av halsen, om en dropp eller en ansamling, kallas post-nasal drip. Sinus drabbade kanske vet av erfarenhet att det inte alltid tar allergier eller en kall för att åstadkomma en post-nasal drip.

Helt enkelt gå ut i kylan eller äta varm eller kryddig mat kan utlösa efter nasal drip. Vissa läkemedel, såsom p-piller och kolesterolsänkande medicin, kan också orsaka detta tillstånd. Det kan betyda normala kroppsförändringar, såsom fluktuerande hormonnivåerna på grund av graviditet eller annan förändring i kroppen. Det kan också inträffa när luften är helt enkelt alltför torr.

Post-nasal drip kan vara en varning om andra problem. Det är inte en dålig idé att smyga en titt efter blåser näsan - eller ditt barns; grön eller gul snor som varar längre än den normala tid för en kall kan indikera närvaron av en sinus-infektion. Föräldrar bör också vara medvetna om att små barn har en tendens att fastna små föremål upp näsan; Om den ena sidan av barnets näsa är igång oavbrutet, kan barnet ha ett föremål fastnat i sin näsa.

Även om det verkar som post-nasal drip alltid är förknippad med ett problem, vara säker på att så inte är fallet. Det är helt naturligt för kroppen att producera mellan en och två liter slem per dag. Syftet med allt detta slem är att rengöra, hålla insidan av näsan fuktig tillsammans med luften som passerar genom den, förhindra stora partiklar i luften från att komma in i lungorna, och hjälpa till att bekämpa infektioner. Så äckligt som det kan verka, du brukar svälja majoriteten av denna slem utan att ens inse det.

När dina symptom på post nasal drip är enbart resultatet av normala kroppsoperationer, och inte betyda mer allvarliga problem, finns det några sätt att minska ditt obehag. I grund och botten, du vill uppmuntra slem rinna snabbare så att det inte kommer att samla i halsen. Dricka mer vätska kan göra detta om du har blivit något uttorkad; dricka varmt te också uppmuntrar slem rinna. Heta kompresser över bihålorna - dessa fåniga utseende ögonmasker - hjälp, liksom. En teknik som kallas pulserande nasal bevattning, vilket bevattnar näsgångarna med en saltlösning, kan också vara mycket effektiva för att eliminera efter nasal drip; bör dock denna teknik endast användas i enlighet med läkarens instruktioner.

  • P-piller kan utlösa efter nasal drip.
  • Säsongs allergier kan orsaka post nasal drip.
  • En nasal bevattning sprej, som kan hjälpa till med efter nasal drip.
  • Drinking fler fluider kan hjälpa efter nasal drip.