Vad är en Unicorn Chaser?

May 21

En enhörning chaser är en bild eller video av en enhörning som ses för att rena sinnet och ögonen efter att ha sett obehagligt innehåll på Internet. Konceptet var uppfunnen av BoingBoing i augusti 2003, då en av redaktörerna postat ett foto av en mystisk utslag och annan editor följde med en bild av en enhörning att driva utslag ner på sidan, så att tittarna såg enhörningen när de landade på platsen, snarare än ett otäckt utslag. BoingBoing innehåller ofta unicorn chasers på deras webbplats efter att ha diskuterat obehagliga frågor eller visa brutto fotografier, och några andra webbplatser har plockat upp konceptet.

Det är visserligen trevligt att se en trevlig bild när du tittar på en äcklig bild eller en grov video, faktiskt har en enhörning chaser flera funktioner. På en stor webbplats, till exempel användning av en enhörning chaser att stöta inlägg ner en sida kan se till att besökarna inte kommer att upprörda när de navigerar till en huvudsida. Det gör det också möjligt för människor att se platserna på jobbet, eftersom de kan vara säkra på att en obehaglig fråga inte kommer att vara den första att ladda. En enhörning chaser kan också användas för att visa upp en hittade bilden på webben som affischen tror att andra människor kan njuta av.

En typisk unicorn chaser är helt enkelt en bild av en enhörning, men varianter innehålla korta videoklipp med låtar, eller enhörningar presenteras i en lolcat stil, med fåniga, ogrammatiska text. Stilen i konst kan vara ganska varierande; unicorn chasers kan ändras fotografier av hästar, målningar, pastell ritningar eller allt däremellan. Det är också möjligt att använda bilder av andra fantasi varelser eller baby djur på samma sätt som en enhörning chaser används.

Klassiska situationer där en enhörning chaser kan användas inkluderar inlägg av olika obehagliga ser medicinska tillstånd, brutto videor eller uppvärmda samtal och debatter som får otäck. Om du vill använda en enhörning chaser på din egen hemsida, se till att du har behörighet att använda bilden. Många konstnärer är glada att ha sina bilder postade så länge du värd dem på dina egna servrar och tydligt kreditera konstnären, men det är en bra idé att fråga först, för säkerhets skull. Du kan också länka till en enhörning chaser värd på en annan plats; BoingBoing, till exempel, har en uppsjö av tidigare unicorn chasers i sina arkiv.