Vad är en Sink Fläns?

November 6

En diskbänk fläns är en anordning som används för att ansluta en diskbänk med ett avloppsrör. Typiskt görs med en gängad konstruktion, är en diskbänk fläns fäst sink före dräneringsröret ansluter till flänsen. Både packningar och rörmokare kitt används för att förhindra läckage från ett handfat fläns när den är installerad. Flänsar är gjorda av metall, plast blandningar och polymerer och erbjuds i en mängd olika färger.

För att en diskbänk att kasta vatten och annat material som kan finnas i diskhon bassängen, är en diskbänk fläns används för att fästa avloppsröret till handfatet. Sink fläns är vanligtvis en tvådelad konstruktion, inklusive själva flänsen med en krage. Kragen är gängad på botten av flänsen och spänd mot diskbänken för att ordentligt säkra sink. För de flesta handfat fläns installationer, är silikon sealer används inte, men en liten bit av rörmokare kitt rullas till en cylindrisk form och placeras runt diskbänkens avloppsöppningen. Flänsen trycks in i avloppsöppningen och inbäddat i kitt tills överskottet kitt trycks ut runt flänsen.

När fast i kittet, en packning är placerad upp och över botten av flänsen och kopplingsringen skjuts fram till och på botten av flänsen och dras åt. Ringen dras åt tills snug och överskottet kitt som hade pressats ut från runt flänsen läppen torkas ren från insidan av sink. Avlopps rörförbindning fästs sedan till botten av flänsen, och systemet testas för läckor genom rinnande vatten. Diskbänken är också ansluten och får sitta fylld med vatten för att leta efter läckor runt flänsen.

Tidiga flänsar fanns tillgängliga i förkromad stål eller mässing dock endast flänsar nu tillverkas i flera färger för att matcha sjunk färger och granit bänk färger. Vanligen tillverkas av plast och gjutharts, färgade flänsar smälter in i diskbänken och låna ett unikt utseende till en ofta förbisett område. Vissa flänsar erbjuds i svart, vitt och benvitt, färger som är avsedda att komplettera färgen på diskbänken inblandade i installations av flänsen. Ett annat gemensamt drag för nästan alla diskbänk fläns konstruktioner är införandet av en propp eller en skärmad korg med köp av en fläns.

  • En diskbänk fläns används för att fästa ett avloppsrör till ett handfat.