Vad är en bärbar musmatta?

March 15

En bärbar dator musmatta är en yta som används med en yttre datormus. Dynan är ett tillbehör som är tillgänglig för alla märken av bärbara datorer. Den tillåter en användare att använda en mus istället för en laptop pekplatta. En dyna är en eftermarknad tillbehör, och det kommer inte med en bärbar dator när den är köpt. En bärbar dator musmatta brukar paras med en annan bärbar dator tillbehör, den trådlösa eller trådbundna musen.

En dyna fungerar som en plan yta för använda musen. Laptop musmattor görs speciellt för användning med en datormus, oavsett vilken typ av mus en laptop användaren bestämmer sig för att använda. Huruvida en användare väljer en optisk, laser eller vanlig mus rätt laptop musmattan kan hittas.

Laptop musmattor också kallas bärbara musmattor. De är gjorda för att användas i små orter. De kan användas under resor, hemma, på en offentlig plats eller på en bärbar dator stativ. Pads är tunnare än sina stationära motsvarigheter, och de kommer i en mängd olika färger och texturer.

Vissa bärbara pad texturer görs för specifika typer av musenheter. Till exempel behöver en optisk mus en yta som inte är transparent eller reflekterande. Å andra sidan kan en lasermus fungera bra på nästan alla ytor. Lasermus användare inte faktiskt behöver en musmatta, men de fungerar bäst på mörka halv reflekterande ytor.

Även om lasermöss inte behöver en pad att fungera, det finns specialiserade kuddar för laser eller infraröda möss. Optiska och standard-stil möss har också optimala ytor. För en optisk mus idealisk ytan är en som reflekterar och sprider ljus. Vissa användare hittar en tomt papper ritpapper fungerar bra med denna typ av mus. Laser, optisk och standard möss alla har specialiserat musmatta, men det finns också kuddar som är mer mångsidig. Dessa dynor kan användas tillsammans med någon typ av mus.

Rätt laptop musmatta är viktigt för optimal mus prestanda. Det ger exakt och noggrann spårning av användarrörelse. Den ideala pad har en enkel att rengöra ytan och en slimmad design. En dyna kan vara en enskild tillbehör eller en del av en laptop stativ eller skrivbord. De färger och stilar av en bärbar dator pad varierar beroende på användarens önskemål och varumärke.