Vilka är de olika typerna av Parrot leksaker?

February 26

Medan alla djur tycker om att spela med leksaker i viss mån, papegoja leksaker är avgörande för hälsa och välbefinnande av dessa mycket intelligenta fåglar. Olika typer av leksaker har olika funktioner för att säkerställa husdjur är tillräckligt stimuleras och utmanas i en företagsintern miljö. Att ha en rad lämpliga leksaker kan förhindra papegojor från att bli uttråkad och delta i destruktivt beteende. Typer av papegoja leksaker inkluderar tugga, tålig, fysisk träning, ljud och födosök leksaker.

Leksaker för tugga är avgörande för friska papegojor, eftersom de ger underhållning och simulera en fågels beteende i det vilda. Papegojor verkligen njuta fragmentering, riva och tuggar, och kan få en känsla av tillfredsställelse från att förstöra föremål. Tugga hjälper också till att hålla fågelns näbb och förhindra tristess, vilket kan leda till destruktiva tugga av fjädrar. Det finns många typer av tugga papegoja leksaker inklusive rep, mjuka träslag, papper och mjukplast.

Varaktiga leksaker är annorlunda än att tugga leksaker i det att de är mycket svåra, om inte omöjligt, att förstöra. De ger en ständig utmaning för aktiva fåglar och är utmärkta för näbb underhåll. Vissa hållbara leksaker kan innehålla komponenter att manipulera, vrid eller dra för att ge en extra känsla av utmaning. Material som används för dessa leksaker är oftast hårdplast eller ens metaller. Det är viktigt att kontrollera sådana leksaker regelbundet för skador, eftersom fåglarna kan skadas av fragment som har lossnat över tiden.

Alla papegojor kräver övning för att förbli friska och innehåll. I slutna utrymmen får tillräckliga mängder av motion kan vara en utmaning, men det finns ett antal leksaker som kan bidra till att lösa den här frågan. Fysisk träning leksaker att fåglarna kan hoppa, gunga, balans och lek. Parrot gungor kräver fåglar att använda sina kroppar för att skapa en svängningsrörelse samt använda musklerna i fötterna för att hålla balansen. Förhandla runt och bland leksaker bidrar till att utveckla samordning och ger en intellektuell utmaning.

En av de starkaste instinkter i papegojor kommunicerar med andra. Om ett husdjur papegoja är ensam, kommer det snabbt att sakna de sociala interaktioner som behövs för att känna sig trygg och glad. Ljud leksaker kan bidra till att fylla detta tomrum genom att tillhandahålla auditiv stimulering. Bells, skallror och speldosor är alla populära val för att hålla fåglar underhöll. Vissa kräver fågeln att trycka knappar eller draglinor för att aktivera, vilket ger en extra nivå av utmaning.

Foraging papegoja leksaker uppfyller en fågels behov av att söka efter objekt och mat, precis som det skulle i den naturliga miljön. Sådana leksaker kan ha dolda fack, fyllas med tidningspapper, innehåller flera steg, eller kräva fågeln att trycka och dra för att hämta godis. När fågeln har listat ut hur man hämtar ett objekt snabbt, är det dags att ändra leksaken eller införa en ny för att förhindra tristess.

  • De flesta sällskapsdjur papegojor kräver tuggleksaker.
  • De bästa papegoja leksaker är de som gör att en fågel för att få övningen den behöver.