Hur tar jag bort hår trassel?

October 12

Tangled hår kan göra en persons morgon rutin fruktansvärd. Processen att kamma ut håret trassel kan vara en smärtsam och mödosam process som kräver tålamod och en hög smärttröskel. Det finns flera saker som en person kan göra för att göra ta bort knutar lättare.

Ett sätt att ta bort hår trassel är att tillämpa en stor mängd extra fuktgivande balsam, efter schamponering. Låt balsam för att stanna kvar i håret under minst tre minuter. Efter att den för att ställa, kamma igenom håret med en bred tand dusch kam. Börja vid botten av håret och arbeta uppåt, avlägsna hår trassel i processen. Kör kammen genom håret, samtidigt skölja ut balsam.

Om tvättning och konditione trassliga håret är inte ett alternativ, tillämpa en leave-in balsam i håret. Applicera generöst, och se till att spraya undersidan av håret också. Arbeta genom håret trassel, med början vid bottnen och arbeta uppåt. När tovor avlägsnas, jämna ut håret med en fin tand kam och stil som vanligt.

Långt hår kan kräva extra omsorg, eftersom det trasslar lättare. Använd ett hår detangling lösning och gäller för varje enskild knut. Med en bred tand kam, arbeta igenom de enskilda trassel, tills alla knutar tas bort. Applicera extra Detangler som behövs. När tovor avlägsnas, tillämpa en leave-in balsam och kamma försiktigt igenom håret.

Människor med stora mängder av hår trassel skulle gynnas av att ha en partner bort knutarna. En annan person kan se tovor och ta bort dem mer effektivt, med mindre smärta. Det kan vara svårt, om inte omöjligt, att se baksidan av en egen huvud.

Hår trassel är oftast värst på morgonen, särskilt efter en orolig natt. När gungade och vrida på kudden, tenderar håret att trassla ihop. Detta kan förhindras genom att bära håret i flätor vid sänggåendet. Flätor kommer att förhindra trassel bildas, vilket gör håret lättare att kamma igenom på morgonen.

När håret får hänga fritt under fysisk aktivitet, bildar den stora mängder kvistar, på grund av att det svänger runt. Försök att bära håret i en stram hästsvans, bulle eller flätor för att förhindra den från att trassla och bildar knutar. Flätor fungerar bäst, eftersom hårstrån är tätt sammanvävda och inte kan lindas runt varandra för att bilda knutar.

Stylingprodukter såsom hårspray, gel och mousse kan öka frekvensen och mängden hår trassel. Dessa produkter tenderar att torka ut de naturliga oljor i håret och gör det fastnar i varandra. Det är bäst att undvika dessa produkter om ditt hår är benägen att tovor.

  • Med hjälp av en generös mängd balsam hjälper detangle håret.
  • Med hjälp av en bra schampo och balsam regelbundet kan ofta hjälpa till att eliminera trassel.
  • Med hjälp av en bred tandad kam att arbeta ut tovor kan hjälpa till att minimera skador på håret.