Vad är en sköldpadda Dove?

March 7

Den turturduva är medlem i samma familj som duvor, men det har en längre hals och en mer graciös utseende än dess i stort sett oönskade kusiner. I naturen, turturduvor är hemma i områden runt Medelhavet, bland annat Nordafrika, södra Europa, och den västra delen av Asien. Liksom många fåglar, vintrar den turturduva i sydligare klimat, på väg till Afrika i höst.

Denna slanka fågel har en gråblå huvudet, vilket är mindre än cheferna för övriga medlemmar av pigeon familjen. Hanar har en lapp av blå spets, svarta fjädrar på baksidan av halsen, och deras kroppar är rödbrun, med grå stjärtfjädrar tippas med vitt. De kvinnliga turturduva och unga i båda könen har liknande färg och mönster, men saknar briljans av den vuxna manliga fjäderdräkt.

Liksom andra duvor och duvor, turturduva har en rak lagförslag som de använder för att suga upp vatten, till skillnad från andra fåglar som tenderar att smutta och luta huvudet tillbaka för att dricka. De är hackar, och de flesta av de frukter och frön som utgör deras diet på marken. Dessa varma vädret invånare föda under morgonen och kvällen timmar, och sover under de varma mitt på dagen.

Turturduvor är monogama, och efter att ha vunnit en annans känslor genom en dansande, kuttrande uppvaktning som kan pågå i dagar, de stannar med varandra för livet. Hanar väljer boplatser, vanligen i häckar eller skyddade, skogsområden. Honorna bygger bon innan om två blå-vita ägg. Paret tar sedan turas om på äggen och tar hand om unga tills de kan lämna boet.

En mängd kallas ringed turturduva har länge varit domestice till fångenskap. Generellt blekare än sina vilda kusiner, är ringmärkt turturduva normalt en extremt svagt brun, med en mörkare, fläckiga tillbaka. Namnet kommer från en ring av svarta fjädrar över nacken.

Den ringed turturduva är lätt att tämja, och de flesta har ingen medfödd rädsla för större djur. De delar många av samma egenskaper som den vilda turturduva, inklusive deras unika metod för att dricka och deras vanor frysning i stället istället för att köra när fläckig av rovfåglar som hökar. Även känd som barbary duvan och RINGDUVA, denna fångenskap mängd turturduva vallfoder också för utsäde på marken. De kan lätt fly i naturen, men är i allmänhet inte härdiga nog att överleva på egen hand för lång.

  • Vilda turturduvor är hemma i områden runt Medelhavet, bland annat norra Afrika.