Vad är skenbenet?

October 12

Den skenbenet är ett stort ben som finns i underbenet av djur med en ryggrad, såsom mänskliga varelser. Även om det finns två benen i underbenet, är skenbenet den starkare och större en. Den mindre kallas kalvben eller vadben.

Det vetenskapliga namnet för skenben är tibia, vilket är ett latinskt ord som betyder "flöjt." I forna tider, var detta musikinstrument ofta görs med benen av djur. Detta ben är också den näst största ben i människokroppen, andra bara till lårbenet, eller femur.

Huvudet på skenbenet är ansluten till lårbenet, medan svansen ansluter till talus, vilket är benet av fotleden. Den mediala ytan och den skarpa främre krönet av skenbenet kan kännas under huden och inte skyddas av någon muskel. Den skenbenet är en stark ben, men det kan bli ur led, bruten, eller bröt av en stark och direkt slag mot benet, såsom den som orsakas av en bilolycka eller ett fall från mycket hög.

När det finns en shinbone fraktur, kan de mjuka vävnaderna i knäet skadas förutom benet. Den skadade personen kommer vanligtvis känner intensiv och olidlig smärta när han försöker bära sin vikt på benet med skadan. Behandling av denna typ av fraktur kan vara kirurgiskt eller icke-kirurgiskt, beroende på svårighetsgraden av skadan.

I fallet med en förskjutning kan skenben och vadben vara på sin plats, och benet kommer vanligtvis ser deformerade. Den skadade personen ska också uppleva smärta, och knät är sannolikt att svullna. Luxation bör behandlas av en läkare eller sjuksköterska, såsom en ortoped, och hem behandling rekommenderas inte. För att hjälpa till att lindra smärta och svullnad, kan en kylklamp appliceras på det drabbade området.

När människor blir äldre, deras ben får ofta mjukare och blir skörare och spröd. Det rekommenderas att äldre människor äter livsmedel som är rika på vitamin D och kalcium, som mjölk, yoghurt, sardiner, och spannmål, vilket kan bidra till att upprätthålla starka ben. Det finns också många over-the-counter vitamin D och kalciumtillskott. Det är en bra idé för patienter att be en läkare innan du tar några mediciner.

  • Äta mat rik på vitamin D och kalcium som sardiner kan bidra till att stärka skelettet.
  • Ice förpackningar kan användas för att lindra skenben smärta och svullnad.
  • Den skenbenet, eller skenbenet, är den större av de två benen som förbinder knä och fotled.
  • En person med ett brutet skenben.