Vilka är fördelarna med Cedar Mulch?

March 15

Cedar är en av de vanligaste sorterna av kompostmaterial. Det grundläggande syftet med kompost är att hjälpa jorden behålla fukt, speciellt under varma temperaturer. Cedar kompost kan åstadkomma detta, samtidigt gynnar växter på många andra sätt.

Cedar kompost ger en stark doft som är behagligt för människor. Emellertid är insekter och andra skadedjur repelleras av doften. Detta gör växter mulched med cederträ mindre risk att bli angripna av skadedjur såsom bladlöss och tvestjärtar. Tunga applikationer ytterligare minska antalet insekter och öka tilltalande doft.

På grund av sin ljus färg, är ceder kompost också en av de bästa valen för att bibehålla en konstant marktemperatur. Bark täckningsmaterial är vanligen mörkt, och kommer att absorbera solljus och öka temperaturen i jorden under varmt väder. Den ljusröda av strimlad ceder reflekterar solljuset under våren och sommaren, och kommer också att bidra till att förhindra marken från upptining under vårvintern. Konstant upptining och frysning cykler kan vara skadligt för växter, men med hjälp av ceder baserad kompost kommer att avsevärt minska traumat av årstidernas växlingar.

Strimlad kompost är den vanligaste formen av ceder kompost tillgängliga, och kommer att stanna på plats bättre än andra sorter. Som kompost blir ridit ut, i stället för att glida iväg, kommer det att maska ​​i sig själv, så småningom bilda en säker matta. Denna matta kommer att hålla ihop under hårt väder, och är mindre benägna att bryta upp än större bark chip täckningsmaterial.

Mattan bildas kommer också att förhindra solljus från att nå jorden runt plantan, vilket eliminerar möjligheten av ogräs. Chip täckningsmaterial kan tillåta både ljus och grodda ogräsfrön att filtrera ner till marken, och så småningom gro. Alla tidigare etablerade ogräs under kompost kommer att kvävas också, och kommer inte att kunna växa eller ta emot solljus.

Cedar sönderfaller också i en snabbare takt än andra typer av kompost. Detta ökar mängden näringsämnen som släpps ut i marken, vilket gör det mer fertila. Medan det kommer att behöva bytas ut oftare, sjukdomar är mindre benägna att bilda med färsk kompost tillämpas oftare.

Säkerhet är en annan fördel med ceder kompost. Nästan alla strimlad ceder kompost är obehandlat med kemikalier. Som det sönderfaller kommer gifter inte läcka ut i omgivande jord och växter. Detta är särskilt användbart när det används i organiska vegetabiliska trädgårdar eller runt fruktträd. Denna kompost kan användas under och runt lekredskap och andra områden där barn ofta. Den kompost är mjuk, och kommer inte att orsaka repor eller stickor när det kommer i kontakt med huden.

  • Cedar gör mycket växter mindre risk att bli angripna av skadedjur, såsom bladlöss.
  • Använda kompost i en blomma säng kan förhindra en senare invasion av ogräs.
  • Cedar kompost kan användas som ett billigt marktäcke för lekplatser.