Vilka är de bästa rättsmedel för Cracked torra läppar?

March 21

Beroende på orsaken bakom spruckna torra läppar, det finns många åtgärder som kan behandla tillståndet. Till exempel, eftersom uttorkning kan orsaka läpparna blir spruckna och torra, dricka mycket vatten kan åtgärda problemet. Dessutom finns det många homeopatiska medel, såsom kokosnötolja, neem-extrakt, och aloe vera. Om tillståndet orsakas av en vitaminbrist, exponering för element, eller en dålig vana, det finns ytterligare sätt att förhindra läpparna från såväl sprickbildning.

En av de mest grundläggande och enklaste rättsmedel för spruckna torra läppar är vatten, speciellt återstående hydrerad genom att dricka vatten. Om en person är uttorkad av klimat, sjukdom, eller till och med över utövar, kan hennes läppar spricka eller flagna. I så fall bör den personen öka hennes vattenintag. Vanligtvis de flesta riktlinjer rekommenderar att en person dricker åtta glas vatten varje dag. Om hennes aktivitetsnivå är högre, om hon är i ett torrt klimat, eller om hon har varit sjuk, kan hennes vattenintag måste vara ännu högre för att förebygga och behandla sprickbildning läppar.

I vissa fall kan en person som vill återfukta henne spruckna torra läppar med en homeopatiskt medel, och det finns otaliga lösningar tillgängliga. Till exempel, vissa människor rekommenderar gnugga kokosnötolja, ricinolja, eller mineralolja på läpparna. Andra hävdar att Neem extrakt eller skirat smör göra underverk för att behandla läppar som är spruckna och torra. Andra homeopatiska medel för spruckna läppar inkluderar blandning rosenblad med glycerin, som kombinerar honung med olivolja, och om gurkor över läpparna.

Det finns gott om over-the-counter behandlingar för spruckna torra läppar också. Några av dessa läkemedel innehåller en mild antibiotika för att förhindra infektion uppstår inom sprickorna. Dessutom är dessa produkter innehåller ofta en återfuktande komponent, såsom mineralolja, för att avhjälpa persona € s torra läppar.

Ytterligare behandlingar kan behövas om en person har torr sprucken läppar på grund av vitaminbrist eller exponering för utomhus element. Till exempel kan en person behöva öka sin dos av vitamin A, C, B, B2, och E genom kosttillskott eller genom hennes diet för att behandla henne läppen skick. Dessutom ska hon använda solskyddsmedel mot läpparna och avstå från att använda hårda hudkräm.

Andra rättsmedel för spruckna torra läppar inkluderar bryta dåliga vanor som kan orsaka sjukdomen. Till exempel, en del människor biter eller skal på sina läppar, vilket kan öka sannolikheten för läpparna blir torra och spruckna. Dessutom bör smaksatt läppstift och läppglans undvikas eftersom de kan öka känslan att slicka på läpparna.

  • Läppbalsam kan erbjuda viss lättnad från spruckna torra läppar.
  • Bo hydrerad kan hjälpa hantera spruckna torra läppar ,.
  • Honung och olivolja blandas är lugnande för nariga läppar.