Vad är japansk akupunktur?

August 1

Japansk akupunktur är en typ av traditionell akupunktur påverkas av sjätte århundradet kinesisk medicin. Denna typ av akupunktur är känd för sin användning av mindre nålar och grundare infogningar snarare än andra typer av akupunktur. De vanligaste fyra typer av nålning tekniker som används i japansk akupunktur är Hifushin, Shigo, Hinaishin, och Fire Needle.

Hifushin, kallad en rörande nål, används oftast med patienter med nål fobier och pediatriska patienter. Denna form av akupunktur faktiskt inte punktera huden; snarare den berör, vilket möjliggör minimala punkter på kroppen. För att få ett lyckat resultat när du tränar röra nålen, är det viktigt för utövaren att noga övervaka patientâ € s puls, som en stadig puls tros vara det första steget i läkningsprocessen. Guld, koppar, silver och zink är de metaller som används vid utövande av Hifushin japansk akupunktur.

I Shigo Japanska akupunktur, väljer utövaren punkten på patienten att påbörja behandling baserad på den kinesiska klockan. Denna typ av akupunktur kan endast användas om patienten har ett lokaliserat område av smärta. Shigo akupunktur använder en guld nål cirka trettio mätare i storlek. Genom att hålla guld nålen vid området, eller punkt av smärta från fyrtio sekunder till två minuter, skall patienten känner en signifikant minskning av smärta. Shigo akupunktur används för att behandla aliments inklusive bröstsmärtor, huvudvärk, buksmärtor, och muskelkramp.

Hinaishin Japanska akupunktur fokuserar på nedre ryggen och midjan. I denna typ av terapi, är användningen av en lätt sedering tillsammans med guld, silver och stål nålar allmänt anses att lindra de flesta mängden smärta. Hinaishin har visat goda resultat med patienter som lider av urin smärta och njurinfektioner.

The Fire Needle tekniken på japanska akupunktur är vanligast för smärtlindring involverar akuta eller kroniska muskelproblem. Utövare i denna form av akupunktur kommer knacka försiktigt på nålen när den har förts in i muskeln som orsakar smärta eller obehag. Termen "Fire visaren" kommer från uppvärmningen av nålarna före införande i kroppen. Uppvärmning av skadade eller problematiskt muskel anses mildra mest smärta.

Japansk akupunktur används för att behandla en mängd olika smärtfrågor och störningar inklusive cirkulations- och respiratoriska störningar, gynekologiska problem. Det kan också behandla emotionella eller psykiska besvär. Bruket av akupunktur tros också för att hjälpa människor som kämpar med missbruk i alkohol och droger.

  • Kroppen har hundratals akupunkturpunkter som motsvarar olika organ eller kroppsdelar.
  • Hinaishin Japanska akupunktur fokuserar på de områden i nedre delen av ryggen och midjan.