Vilka är orsakerna till bipolär?

December 14

Orsakerna till bipolär sjukdom, även kallad manodepressiv sjukdom, kan vara svårt att sätta fingret på. Detta beror på att ursprunget till psykiska problem är ibland svårare än de som är fysiskt i naturen för att utvärdera. Forskarna tror att det finns flera saker som kan orsaka bipolär sjukdom, bidrar till dess utveckling, eller bidra till att utlösa sina episoder. De inkluderar hormonell obalans, naturliga kemikalier i hjärnan, och genetik. Forskarna tror också att fysiska förändringar i en persona € s hjärna kan vara fel, och miljömässiga faktorer kan ha en roll att spela i sin utveckling samt.

Hormoner och hormonell obalans är vanligt anses möjliga orsaker till bipolär sjukdom och kan orsaka eller utlösa episoder av bipolär symptom; sådana obalanser, till exempel, som vanligen förknippas med utlösa depression som markerar den depressiva fasen av bipolär sjukdom. Hormonförändringar kan också utlösa toppar av känslor och energi som markerar maniska stadiet.

Hjärn faktorer är också en av orsakerna till bipolär sjukdom. Forskare har upptäckt att människor som har bipolär sjukdom har vanligtvis fysiska förändringar inom deras hjärnor. Till exempel kan de med bipolär sjukdom har mindre cerebellums. Forskarna studerar fortfarande hur och varför fysiska förändringar i hjärnan kan orsaka eller bidra till bipolär sjukdom.

Naturliga kemikalier i hjärnan som kallas neurotransmittorer kan också bidra till utvecklingen av bipolär sjukdom. Dessa kemikalier hjälpa till att kontrollera den normala funktionen av hjärnan. När dessa kemikalier är ur balans, kan symtom på bipolär sjukdom uppstår. Till exempel kan en signalsubstans som kallas noradrenalin påverka känslomässiga toppar och dalar som är typiska för detta tillstånd. När noradrenalin nivåerna är högre än normalt, kan en person uppleva mani; låga nivåer kan utlösa den depressiva skede.

Genetik kan också vara en faktor i utvecklingen av bipolär sjukdom. När en person har en släkting som har bipolär sjukdom, kan han vara mer benägna att utveckla den. Del av bipolär forskning handlar om att försöka avgöra vilka gener kan spela en roll i dess utveckling. Närmare genetiska relationer kan leda till mer sannolikt att en person kommer att ärva de genetiska egenskaper som orsakar eller bidrar till utvecklingen av bipolär sjukdom.

Många forskare tror också att miljöfaktorer är bland orsakerna till bipolär sjukdom. Till exempel kan en traumatisk händelse utlösa dess insättande i vissa människor. Andra kan utveckla sjukdomen efter drogmissbruk också. Även svår emotionell stress, i närvaro av andra faktorer som tycks påverka bipolär sjukdom, kan bidra till dess utveckling.

  • Läkare och forskare är osäkra på vad som orsakar bipolär sjukdom, som en gång kallades manodepressivitet.
  • Många tror miljöfaktorer bidrar till bipolära humörsvängningar.
  • Bipolär sjukdom kan orsaka maniska episoder.
  • Forskning tyder på att personer med bipolär sjukdom upplever fysiska förändringar i hjärnan.