Vad är en optisk plastfiber?

July 11

Plast optisk fiber bär optiska signaler längs en kärna gjord av plast, i stället för den mer traditionella kiseldioxid. Det är möjligt att använda flera olika typer av plast i byggandet av denna telekommunikation produkt. Tidiga generationens produkter inte var av mycket hög kvalitet, och var i första hand användbar för sändningar över korta avstånd. Förbättringar i teknik har förändrat detta, även om vissa företag har varit ovilliga att anta plast optisk fiber på grund av föråldrad information om dess prestanda och tillförlitlighet.

Denna produkt har en stor diameter, täckt med ett tunt lager av skydd. Det har förmåga att bära en mycket hög bandbredd, och är extremt lätta och flexibla. Detta kan vara användbart för en mängd olika tillämpningar där mer traditionell optisk fiber eller andra typer av kablar kanske inte är så lämpliga. Det motstår även störningar och brus för att möjliggöra en extremt hög signalkvalitet.

Den främsta fördelen med plast optisk fiber över konkurrerande silikon produkter är dess billig karaktär. Det kan kosta ungefär en femtedel så mycket som jämförbara glasfiber, vilket placerar den inom räckhåll för fler konsumenter. Kunder som vill ansluta till kvartsfibernätet upprätthålls av ett telekommunikationsföretag oftast inte råd traditionell optisk fiber för intern kabeldragning, men de kan installera plastprodukter för att göra anslutningen. Detta möjliggör snabb fiberoptisk kommunikation hela vägen till ett vägguttag, vilket kan förbättra ett nätverk hastighet och prestanda.

Tillverkare optisk fiber och telekommunikationsföretag tenderar att rekommendera plast optisk fiber för små upplagor, snarare än den långväga ledningar som behövs för att möta telekommunikationsbehov. Det är mycket lätt att installera, och kräver ingen speciell tekniker utbildning. Byggnader kan kopplas med plast optisk fiber när de är konstruerade, eller under eftermontering förfaranden för att möta växande telekommunikationsbehov. Produkten är lätt tillgänglig via ett antal tillverkare, som graderar sina produkter för att ge information om deras prestanda.

För längre kabellängder, som de upprätthålls av telefon- och Internettjänster företag att vara ryggraden i deras nät, tenderar kiseldioxidfiber att föredra. Även om denna produkt är dyrare, är det också känt att vara mycket slitstark och tillförlitlig, med en bra prestanda post. Som plast optisk fiber tekniken förbättras och telefonbolag expandera nät och ersätta förstörd ledningar, kan den här inställningen ändras. Telekommunikation företag söker kostnadseffektiva lösningar för nätverksbehov, och denna produkt kan ge en mycket billigare sätt att utvidga bredband samt reparation och underhåll av befintliga system.

  • Plast används ibland i stället för kiseldioxid för framställning av optiska fiberkablar.