Vilka är de olika typerna av Subwoofer Amp paket?

September 1

På grund av det stora antalet Subwoofrarnas tillgängliga, många konsumenter kämpar för att sätta ihop väl matchade subwoofer system. För människor som inte vet hur man ska matcha en subwoofer till en förstärkare och andra komponenter, subwoofer amp paket ger ett bra alternativ till att köpa separata delar, eftersom alla komponenter är redan matchas enligt deras tekniska specifikationer. Dessutom kan pengar sparas genom att köpa ett paket. Många handlare som säljer hem och bilstereo subwoofer amp paket ger ett urval av system att välja mellan, inklusive hög effekt, gör-det-själv (DIY) och färdiga system.

Komponenterna i en subwoofer amp paket matchas till varandra enligt effektivvärde (RMS) effekt, impedans och frekvensrespons på subwoofern. RMS watt och impedans bestämma styrkan på ljudet, medan svarsfrekvensen bestämmer dess tonhöjd. För människor som älskar hög musik och extremt låg bas, är en hög powered systemet ett bra alternativ. Dessa subwoofer amp paket ger basar och förstärkare med en hög RMS-wattal, och i vissa fall, ett lägre impedansvärde, såsom ett eller två ohm. Dessutom kan subwoofern vara 12 inches (30,48 cm) eller större i storlek, vilket gör det att reproducera lägre frekvenser.

DIY paket, även kallade paket komponent, är allmänt tillgängliga för bilstereo. Dessa subwoofer amp paket ger en komponent subwoofer, en förstärkare, och ledningarna som krävs för att ansluta alla komponenter till varandra och ljudkällan. Vissa DIY paket innehåller även ytterligare komponenthögtalare, såsom mellanregister och diskant, som reproducerar frekvenser högre än de som produceras av subwoofern. Eftersom komponent högtalarna inte kommer med bilagor, måste dessa köpas separat eller byggas från grunden, vanligtvis med hjälp av medelfiberboard täthet (MDF). DIY paket är lämpliga för personer som vill anpassa varje del av systemet och de som kräver anpassade kapslingar som passar i små utrymmen, såsom bagageluckan på en bil.

Pre-byggda subwoofer amp paket ger samma alternativ som DIY paket med tillägg av kapslingar. Typiskt är subwoofers och alla andra som ingår talare redan installerad i sina inhägnader. Dessa paket kräver minimal installation - man måste helt enkelt sätta högtalarna på sina platser, anslut dem till förstärkaren med kablar eller ledningar, och fäst strömförsörjningen.

Vissa DIY och färdiga paket ger två subbasar för högre monoljud eller stereoljud. Dessa paket inkluderar en mono, stereo eller flerkanalsförstärkare. När du använder en monoförstärkare, är en subwoofer ansluten till förstärkaren och den andra subwoofer är ansluten till den första. Om en stereoförstärkare tillhandahålls är varje subwoofer ansluten till en dedikerad kanal på förstärkaren, medan en flerkanalig förstärkare kan användas med både subwoofers och extra högtalare. När du använder en flerkanalig förstärkare, kan de subwoofers kopplas i en mono- eller stereokonfiguration enligt de tekniska specifikationerna för systemet eller användarens önskemål.

Subwoofer amp paket för hemstereo typiskt pre-byggda och ger passiva och aktiva subwoofer system. Passiva system kommer med en separat förstärkare, medan aktiva system inte - förstärkaren är inbyggd i subwoofern eller andra högtalare istället. Vissa hem audio paket ger surroundljud och inkluderar flera talare som placeras på framsidan, center, och baksidan av ett rum. Dessa system används ofta i hemmet teatrar. De surroundhögtalare och subwoofer är anslutna till en extern förstärkare eller högtalarna är anslutna till en förstärkare inbyggd i subwoofern.

  • En man som arbetar på en MDF subwoofer amp kapsling.
  • Subwoofers är utformade för att återge basljud med större tydlighet än full range högtalare.