Vad är Maca Coffee?

August 27

Maca kaffe är ett ersättningsmedel för kaffe gjord av maca, en sydamerikansk knöl. Typiskt säljs som ett pulver, betyder maca kaffe inte faktiskt innehåller kaffe, men är rostat och förberetts så att ge det en kaffeliknande smak. Det är ofta säljs som kaffesurrogat till dem som är intresserade av närings- och naturläkemedel och de som letar efter ett alternativ till koffeinhaltiga drycker. I vissa fall kan maca kaffe blandas med andra örter, medan vissa märken använder endast ren maca. Pulvret kan lösas i hett vatten för att förbereda en traditionell kaffeliknande drink eller kan läggas till mejeri eller nötter mjölk för att göra en varm eller kall latte dryck.

Medan maca är ett vanligt livsmedel i de områden där den växer, är det oftast säljs i USA och andra länder som ett näringstillskott. Typiskt bjudet för sin förmåga att anskaffa libido och fertilitet samt ge användarna ytterligare energi, är det ofta marknadsförs som ett naturligt alternativ till läkemedel som behandlar olika typer av sexuell dysfunktion. Effekten av maca för behandling någon typ av hälsotillstånd är under diskussion, men det är allmänt anses vara säkra att använda. Vissa experter dock varnar för att det inte har testats för säkerhet på gravida kvinnor, och de som är oroliga biverkningar från naturläkemedel kanske vill undvika att dricka maca kaffe.

Många kosttillskottsföretag säljer maca kaffe under olika namn. Konsumenterna kanske vill prova flera olika märken, eftersom varje företag kan ha sin egen metod för stekning av maca, och vissa kan smaka bättre än andra. En annan faktor är att vissa företag lägger andra örter, såsom ginseng, till sina blandningar. Dessa örter är ofta kända för att erbjuda energigivande eller afrodisiakum egenskaper. Vissa producenter av maca kaffe kan också lägga verkliga kaffe samt sötningsmedel eller pulvriserade creamers till sina produkter. Användare som vill undvika koffein eller förädlade livsmedel kanske vill hitta en maca kaffe som endast innehåller rostad maca rot.

Individer som ogillar kaffe men som vill prova maca för sina andra fördelar kan oftast hitta andra typer av maca pulver till salu. Vanligt maca pulver har en något söt, maltig smak som fungerar bra i bakverk och smoothies. Ett annat alternativ är användningen av smaksatt maca pulver, som kan innehålla andra växtextrakt och sötningsmedel för att göra maca mer välsmakande.

  • Maca kaffe görs från den rostade maca rot.