Hur du fyller jQuery från Google CDN att använda med JavaScript

January 4

Många webbutvecklare använder flera bibliotek, som Google Content Distribution Network (CDN), när du skapar ett JavaScript ansökan eftersom varje bibliotek har något speciellt att erbjuda. Varje hänvisning till en källa utanför den aktuella sidan kan utlösa ett säkerhetsmeddelande. Detta är en användbar funktion för många webbläsare idag thatâ € s stöds ofta genom en plug-in. Att veta var en sida ser om resurser kan hjälpa till att hålla en Usera € s maskin säker.

Men när användarna börjar se många meddelanden om webbplatser de kanske inte vet om, många användare kasta upp sina händer och Dona € t låta dessa externa webbplatser tillgång till sidan. Följaktligen misslyckas din ansökan eftersom den saknar tillgång till biblioteken den behöver för att fungera. Svaret är att använda en enda källa för att få tillgång biblioteken du behöver.

Googles innehålls Distribution Network (CDN) är en serie av bibliotek som du kan använda för att skapa bättre applikationer. Google har alla dessa bibliotek på en gemensam domän, vilket innebär att användarna don € t måste tänka så hårt om varje bibliotek du använder i ett program.

Allt användaren behöver göra är att godkänna användning av en enda domän. Många utvecklare lita på Google API webbplats för att få tillgång till bibliotek som jQuery. Du ser det hela tiden när man arbetar med sidor på nätet.

Hur du fyller jQuery från Google CDN att använda med JavaScript

När du vill använda en viss bibliotek, du klickar dess länk på sidan, och Google visar ett skript för att komma åt den. Till exempel när du vill använda jQuery, du klickar dess länk för att se en snutt som liknar den som visas här.

<Script
src = "http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js">
</ Script>

Med en enkel ersättning av attributet src, kan du använda Googles CDN version av biblioteket. Ge det ett försök, och du hittar att exemplet fungerar precis som det gjorde innan. Det doesnâ € t roll vilken version av biblioteket länken du använder, men 1.8.3-versionen av jQuery är den senaste versionen som finns tillgänglig när detta skrivs.

Din ansökan kan bero på en viss version av jQuery biblioteket. Om så är fallet, kan du komma åt den version du vill från Googles CDN. Helt enkelt ersätta 1.8.3 delen av URL med den version du vill. Google CDN värd alla versioner av jQuery utom versionerna 1.2.4 och 1.2.5 eftersom dessa två versioner Werena € t tillgänglig för mycket länge.