Vad är en USB Plug?

January 3

En USB-kontakt är en anslutningsport och medföljande kabeln som skapar en förbindelse mellan en extern enhet och en dator. USB-kontakter - eller universella seriebuss blugs - används med en mängd datorutrustning, allt från MP3-spelare till skrivare, och de ansluter till de flesta datorer. Dessa pluggar har utvecklats under många år för att vara nästan universellt kompatibel med alla märken av enheter. Varje USB-kontakt har tre distinkta egenskaper: användbarhet, hållbarhet och kompatibilitet.

USB-kontakten uppfanns av Ajay Bhatt 1994. Dess uppfinning var en del av en sju-bolag initiativ för att skapa en enhet för att göra det lättare att ansluta externa enheter till persondatorer (PC). Företagen Compaq, dec, IBM, Intel, Microsoft, NEC och Nortel alla poolade medel och resurser, och kontakten var först gjorts tillgängliga för allmänheten 1995. USB-kontakten har uppdaterats flera gånger sedan dess, men dess primära funktionen förblir samma.

En USB-kontakt fungerar genom att tillhandahålla en serie nav för data att resa genom från den externa enheten till datorn. Denna information färdas specifikt genom "rör," en term som hänvisar till de logiska kanaler flöde. En mängd information om ett antal kommandon sorteras ut och skickas till lämplig receptorn inom PC.

En av de mest populära användningsområdena för denna teknik är datalagring med ett USB-minne. Denna lilla, bärbar enhet kan lagra många megabyte data. USB-kablar ansluter också funktionella enheter som skrivare, skannrar, mikrofoner och kameror. Video spel joysticks och konsoler använder ofta en dators USB-port. Denna enhet eliminerar behovet av en dator för att ha en mängd olika ingångar för produkter och förenklar driften till en enda plats.

USB-kontakter har blivit populära på grund av deras tre distinkta egenskaper: användbarhet, hållbarhet och kompatibilitet. Dess användbarhet kommer genom design, eftersom pluggar inte kan vara felaktigt isatt, tack vare sin distinkta form. USB-kontakter också är gjorda för att vara mycket hållbara på grund av USB ledningar och den mycket isolerad kabel flesta enheter använder. Andra, såsom ett minne, har ingen kabel alls och koppla direkt in i porten. Genom att följa en serie standarder som skapats av USB kommittén, är alla USB-kontakt är kompatibel med en USB-port, oavsett märke eller modell av enheten.

USB-kontakten är en av de mest populära anslutningsverktyg för datorer. Genom att följa reglerna för användbarhet, hållbarhet och kompatibilitet, användare ansluta många saker. Skannrar, controllers videospel och minnen använder USB pluggar för att göra dem mycket lättare för människor att använda sina datorer.

  • USB 3.0 infördes 2008, ger mycket snabbare hastigheter än 2,0 pluggen.
  • En mängd olika USB-kontakter.
  • USB-kablar används för att ansluta enheter - t.ex. skrivare, tangentbord och musikspelare - till datorer.
  • Joysticks kan ansluta till en dator via dess USB-port för speländamål.
  • En A / V till USB adapterkabel med en USB-kontakt i ena änden.
  • USB-kontakten går in i USB-porten.
  • MP3-spelare använder ofta USB pluggar för att ansluta till en dator.
  • En USB-kabel.