Är Scuba Diving farligt?

May 17

Ungefär som någon sport, speciellt vattensporter, det finns inneboende risker i dykning. Dock måste ett antal olika faktorer beaktas när man överväger riskerna med dykning. Den kortaste svaret på frågan är att, ja, kan dykning vara farligt. Men många människor scuba dyk i årtionden, alla i hela sitt liv, och aldrig har en allvarlig incident.

Ställer frågan är dykning farligt är ungefär som att fråga om att köra en bil är farligt. Det finns tillfällen att det är och ibland, trots alla försiktighetsåtgärder vidtas, kan dåliga saker hända. Men när dessa försiktighetsåtgärder vidtas, ökar chanserna för en säker resa exponentiellt.

Att få en bra utbildning från en certifierad dykning instruktör är avgörande för att förbättra säkerheten medan dykning. Detta lär sig grunderna i sporten och säkerhet är en primär fråga i nästan varje klass session. I själva verket, varje gång utrustningen sätts på, kommer en bra instruktör se till att du kör igenom en checklista säkerhet. Den dykning Kursen kommer att lära om rätt utrustning, underhåll och sådana frågor som "dykarsjuka".

Dessutom kommer att ta en dykkurs ge nybörjare en chans att bli vän med andra som bara kommer in i hobby. Detta ger de studenter stor kamratskap och kan leda till livslångt partnerskap, vilket är en annan viktig aspekt av dykning. Antalet en regel, oavsett hur erfaren man är, är att aldrig dyka ensam.

Medan vissa kan ha bekymmer om djurlivet påträffades vid under vattnet, är detta ofta det minsta av dina bekymmer. Merparten av tiden som besvärar händer, händer det inte på grund av en interaktion med vilda djur, utan snarare en utrustningsfel eller underlåtenhet att följa korrekta säkerhetsprocedurer. Detta är anledningen till att ha en partner kan vara viktigt. Om en dykare blir invalidiserade eller har ett fel på utrustningen, kan han eller hon behöver för att vara beroende av någon annan för att få till ytan på ett säkert sätt.

Den vanligaste typen av scuba problemet är dykarsjuka eller tryckfallssjuka. Men årliga summor genom början av 21-talet visade det endast stod för i genomsnitt drygt 1.000 fall per år, med bara en bråkdel av en procent av dem som är dödlig. Detta är i förhållande till de miljontals dyk görs varje år.

I jämförelse med andra sporter, händelsen hastigheten, per antal deltagare, är mycket lägre än många andra sporter. Till exempel har cykling en skada takt sju gånger av dykning. Även golf bär 1,5 gånger risken att dyka gör, enligt USA-baserade National Safety Council, där siffrorna olyckstal baserade på rapporterade incidenter och ungefärligt antal spelare. Dock bör statistiken inte invagga någon att tro att det finns någon risk faktor med dykning. Det kan fortfarande vara ganska farligt och de situationer kan leda till katastrofala följder. I själva verket är i genomsnitt 90 dödsfall rapporterats från dykning olyckor varje år.

  • Dykare bär prismatiska kompasser som kan hjälpa dem att navigera, och därmed undvika förvirring, när vattnet.
  • Eftersom även erfarna dykare kan upprätthålla skador eller får problem som kräver första hjälpen, är det alltid säkrare att dyka med en partner än att gå solo.
  • Nybörjare dykare ska alltid arbeta med en erfaren partner.