Vad är E Konkurs?

May 7

Som med många andra innovationer som syftar till att göra våra liv enklare, har elektronisk post nu blivit en ny komplikation för ett antal personer. Den e-postkonto har blivit den nya "in-box" för personlig och professionell kommunikation, och som sin föregångare det verkar växa utan uppehåll. Vissa e-post kan innehålla viktiga eller tidskänslig information, medan andra ber om personliga svar eller uppdateringar. Medan e-post överbelastning kan bli en £ 800 gorilla för några av oss, andra har hittat lättnad genom en process som kallas e-konkurs.

Deklarera e konkurs innebär rensa ut en hel e-postkonto och starta på nytt. E konkurs kan tyckas en extrem åtgärd att ta, men det kan också vara en frigör upplevelse för dem som känner sig pressade genom att ackumulera travar av e-post. Svara äldre mejl minskar ofta den tid som finns tillgänglig för andra projekt och arbetsuppgifter.

När förklara e konkurs, är det första steget för att slakta alla viktiga kontaktadresser från den befintliga e-postmapp. Dessa adresser ska kopieras och klistras in i BCC raden av ett mejl adresserat till dig själv. Budskapet bör vara kort och rakt på sak:.. "Jag, John Smith, har förklarat e konkurs jag kommer att ta bort alla befintliga e-post från mitt konto Om du redan har skickat viktiga meddelanden eller filer till min e-postadress, skicka dem igen . ", eller ord om detta. Kontaktlistan kan sparas i en ny mapp för snabb referens.

Nästa (och kanske en del säger det mest tillfredsställande) steg skulle vara att välja alla aktuella e-post för radering. Detta kan vara flera hundra eller till och med tusentals e-postmeddelanden, men de kommer alla att bli elektronisk historia. Naturligtvis kan den rensas kontot fortfarande ta emot nya e-postmeddelanden, men åtminstone har du en bättre möjlighet att hantera dessa nya meddelanden när de anländer. Många människor med e-postkonton ofta upptäcka att många av deras äldre lagrade meddelanden har liten eller ingen relevans, men har hållits på plats i första hand ur en känsla av förpliktelse.

För dem som överväger e konkurs, är det viktigt att samla in kontaktuppgifter och komponera din e deklaration innan du stänger ut ditt e-postkonto permanent. Vissa e-postmeddelanden kan hämtas elektroniskt av experter, men du bör överväga mest e helt borta efter radering. Du kanske också vill överväga att flytta äldre mejl till en annan fil för lagring i stället för din primära inkorg. Detta kan ha samma renande effekt som en e konkurs utan att helt utrota äldre men fortfarande relevanta e-postmeddelanden.

  • E konkurs är när en person tar bort helt alla meddelanden som lagras på sitt konto och börjar om.