Beräkna en expanderande Square

May 4

Fernando arbetar med en sökning och räddningsteam. När de söker efter en person i ett område, de vanligtvis gör det med hjälp av vad som kallas en "växande torget." Givet en startplats, de flyttar österut en given sträcka, vända och gå norrut samma avstånd, gå västerut dubbla avståndet, gå söderut dubbla avståndet, etc, i en ständigt växande torget. Fernando vill ge början koordinaterna (latitud och longitud) och en initial avstånd och har Excel beräkna latitud och longitud för varje vändpunkt i den expanderande torget.

Innan en lösning kan erbjudas, några beslut måste göras. Först måste du ta reda på om du ska ange din GPS-koordinater som grader / minuter / sekunder eller som decimalgrader. Av hänsyn till denna särskilda lösning, att beslutet togs (utan någon speciell anledning) använder decimalgrader när du anger latitud och longitud.

Du måste också ta reda på om du ska ange benen på ditt torg i miles eller fötter. Sedan Fernando arbetar med ett sök- och räddningsteam som troligen täcker terrängen fots (snarare än med flyg), togs beslutet att tillåta specificera avstånden i fot.

Givet dessa beslut, kan du approximera hur många graders latitud eller longitud ändras för varje fot flyttas direkt öster, väster, norr eller söder. Detta ges i följande formel:

= ARCTAN ((1/5280) /3958.82) * 180 / PI ()

I denna formel du konvertera fötterna till miles (1/5280) och sedan dela det med medelradien av jorden (3958,82). Lösningen är att du ändrar 0,00000274109 grader för varje fot du flyttar. Om du flyttar någon annan distans, kan du enkelt ändra fötterna-på-miles konvertering att hitta antal grader. Alltså, om du flyttar 1/10 av en mil (528 meter), blir formeln här:

= ARCTAN ((528/5280) /3958.82) * 180 / PI ()

I detta fall är förändringen i grader är 0,014472944 grader. Återigen är detta avstånd förändring en approximation, och det tar inte några verkliga förhållanden i beaktande, såsom hinder eller förändringar i höjd.

När du vet förändringen för varje etapp av ditt växande torget, är det enda du behöver göra beräkna om du lägger till eller dra ifrån grader (och oavsett om latitud och longitud) baserade på den riktning du färdas på benet. Givet du vet utvecklingen av benen (i Fernandos fall East, North West, South), kan du räkna ut det här ganska lätt utifrån vilka ben passering. Du kan också, att veta benet numret, beräkna hur långt en sträcka måste rest i just benet.

Jag försöker väldigt, väldigt hårt i ExcelTips att förklara saker i mina artiklar till den grad att du enkelt kan återskapa de nödvändiga formler och data i dina egna kalkylblad. I det här fallet, men det skulle verkligen vara till nytta för dig att helt enkelt ladda ner en arbetsbok som innehåller en "Expanding Circle Calculator." Jag har utvecklat en (med input från några ExcelTips bidragsgivare) som du hittar här:

http://excelribbon.tips.net/ExpandingCircle.xlsx

För att använda kalkylatorn, behöver du bara skriva in tre siffror: Antalet fötter som du vill resa i den allra första etappen, latitud till startpunkten, och longitud för samma punkt. Räknaren härleder sedan 64 ben för den expanderande torget, vilket ger utgångspunkten, riktning och avstånd (i fot) för varje ben.

Om du vill lära dig mer om latitud, longitud och avstånd, hittar du den här informationen till hjälp:

http://www.cpearson.com/Excel/LatLong.aspx

Jag hittade också diskussionen om Haversine formel för att vara intressant, på Wikipedia. (Den Haversine formel används för att beräkna pris cirkel avstånden mellan två par latitud / longitud.

http://en.wikipedia.org/wiki/Haversine_formula

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (5645) gäller för Microsoft Excel 2007, 2010, och 2013.