För seniorer: Använd en bärbar Windows 7 Start-menyn

May 12

Använd Windows 7 Start-menyn på din bärbara dator för att komma åt din bärbara inställningar, filer, mappar och program. Du kan anpassa startmenyn i Windows om du vill, för att passa det sätt du vill arbeta på din bärbara dator.

För seniorer: Använd en bärbar Windows 7 Start-menyn

Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet eller klicka på Start-knappen på skrivbordet.

Start-menyn visas. Du kan nu välja vad man ska göra, med hjälp av de olika objekt på Start-menyn.

Om så önskas, klicka på Alla program för att visa en lista över alla program på din bärbara dator, och klicka sedan på något program i listan.

Programmet öppnas (startar).

Om så önskas, klicka en ofta använd program listas längs vänster i Start-menyn.

Programmet öppnas. Du kan också klicka på pilen till höger om en ansökan för att visa en lista över nyligen använda filer. Klicka på en fil för att öppna den i det programmet.

För seniorer: Använd en bärbar Windows 7 Start-menyn

Om så önskas, klicka på valfri kategori till höger på Start-menyn.

Klicka till exempel på dokument eller bilder. Ett fönster med tillhörande mappar och filer i Windows Explorer visas.

Du kan också klicka på ikonen strömbrytaren för att stänga alla program och stäng av Windows.

På strömbrytaren säger normalt "Shut Down" och det är vad den gör om du klickar på den. Du kan klicka på pilen bredvid strömknappen istället, för att visa en meny med alternativ för att sätta din bärbara dator i vänteläge eller viloläge, starta om din bärbara dator; eller för att logga ut eller logga in som en annan användare.

Att sätta din bärbara dator i viloläge är som att pausa din bärbara dator utan att stänga öppna dokument och program. Sömn använder fortfarande lite ström men ger dig möjlighet att snabbt komma tillbaka till arbete efter bara några sekunder.

Viloläge är främst för bärbara datorer eftersom det sparar batteritiden. När du väljer Viloläge (eller helt enkelt stänga din LAPTOPA € s lock), är öppna dokument eller programinställningar sparas på hårddisken och din bärbara dator stängs av. Det tar några sekunder längre tid att starta upp din bärbara dator från Hibernate och visa skrivbordet i Windows, men det sparar mer ström än Sleep.

För att dölja Start-menyn utan att göra något, klicka utanför den.

Start-menyn försvinner.

Öppna Start-menyn, högerklicka på ett tomt område, och klicka på Egenskaper för att visa Aktivitetsfältet och Start-menyn i dialogrutan Egenskaper, där du kan anpassa startmenyn beteende. Till exempel kan du ändra funktionaliteten på strömbrytaren och välj om att lista nyligen öppnade program och filer i Start-menyn.