Visualisera att marknadsföra ditt välbefinnande

February 20

Visste du att kreativ visualisering kan fungera som en utmärkt emotionell pick-me-up? När du befinner dig i en tid av stress eller inför en svår uppgift eller situation, spendera några sekunder påminna en av dessa visualiseringar för att uppmuntra känslor av motivation, inspiration och uppmuntran för att hjälpa dig att hantera.

  • Ler och skrattar: Tänk dig att du ler ett stort brett flin som strålade över ansiktet. Samtidigt föreställa sig att något riktigt roligt har kittlade din fantasi så att du måste brista ut i skratt. Lägg märke till hur du känner som du gör detta. Hur din kropp blir lättare och eventuella värk och smärta glöms bort. Din utsikterna ljusnar och din inställning till din nuvarande situation och andra människor är positiv och glad.
  • Avskeda negativa tankar: Välj att ta en time out från dina stressande tankar och besluta du ska ta itu med dem vid ett senare tillfälle, eftersom det är ingen idé att låta dem mosse ner dig och bli deprimerad. Närhelst en negativ tanke uppstår i ditt sinne blåser det ur munnen i en osynlig ballong, och följer det med en puff av luft för att skicka den på väg.
  • Uppmuntra positiva tankar: Tänk dig kramar alla dina positiva tankar nära dig eftersom de är bra för dig (och andra). För att uppmuntra dessa tankar att växa och få fler av dem du kan vårda dem genom att föreställa att sätta dina positiva tankar in på krukor, vattna dem och placera dem någonstans där solen kommer försiktigt varm och odla dem.
  • Att vara tacksam: När något bra händer du vara säker på att uttrycka tacksamhet för det. Du kommer bli förvånad över hur bra det känns att helt enkelt säga "Tack". Genom att göra detta kan du uttrycka din tacksamhet för att vara vid liv och dina viktigaste känslor som kärlek, lycka, medkänsla och generositet kommer också att växa som följd.
  • Minnas varför du är här: När i tider av svårigheter eller tvivel, påminn dig själv om att ditt liv har en mening med hjälp av denna visualisering. Tänk på att i denna galax finns det över en hundra miljarder stjärnor, och att det finns mer än hundra miljarder galaxer. Låt ditt sinne att HAJA över det faktum att bland all denna otroliga mängd materia, du är närvarande och har fått chansen att vara en del av det hela.
  • Känsla värderas: Tänk på alla de sätt som du har förändrat världen; dina relationer med andra, saker som du har gjort, människor du har hjälpt, barn som du har tagit upp och idéer som du har delat. Förstå att du är en lika viktig person för alla andra och du är absolut behövs, även om ibland du inte avgiften behövs.
  • Alltid förbättra dig själv: I livet kommer du uppnå det mest om du ständigt sträva efter att förbättra dig själv. Fundera på hur, men du har redan uppnått många saker, det finns fortfarande så mycket mer du kan göra, och att du kan alltid bli en bättre människa. Vet i ditt hjärta av hjärtan att du alltid kommer att förbättra, och att varje dag kommer du att bli en bättre människa och uppnå fler saker än dagen innan.
  • Att säga "Ja jag kan!": Framför allt när visualisera du behöver vara positiv. Ta ordet "nej" från ditt ordförråd och vänja (om än bara i ditt sinne) för att säga "ja" till allt. Tänk på dig själv som en kan-göra-person och du kommer att bli en gjorde-do person.