Hur du spelar "Bo Diddley Beat" på gitarr

March 3

En av de största influenser i föra R & B ljud till rock gitarr var Bo Diddley. En av Diddley mest kända låtar var en hymn han komponerade för sig själv, uppkallad han efter sig själv, och det använde en synkoperad rytm som blev synonymt med hans namn. Han förevigade den "Bo Diddley beat" och kopierades av alla från Buddy Holly till Rolling Stones.

Bo Diddley föddes Ellas McDaniel i McComb, Mississippi. Diddley växte upp i Chicago, där han flyttade vid fem års ålder. Han var en själv uppfann fenomen som spelade en hemmagjord rektangulär gitarr med tänderna och bakom hans rygg, och han svängde det på ett sexuellt sätt - alla tekniker som skulle föras till hög konst av Jimi Hendrix.

Följande bild är ett rytmgitarr passage som sysselsätter "Bo Diddley Beat." För att spela "Bo Diddley Beat," användning vänster muting, synkoperad strumming, repor, och lät toner för att skapa den implicita syncopation effekten.

Hur du spelar "Bo Diddley Beat" på gitarr

Notera hur "knaster" ljudet är, och hur de vänstra tystnar faktiskt skriven som X-formade noteheads i notationen. Ovanför musiken är rytm snedstreck, som visar vad rytmsektionen gör att åtfölja gitarren figuren nedan den.

Rytmen Bo Diddley populariserade inte någon obskyr, outsäglig enhet som bara han visste hur man skapar. Det är en bestämd 16th-note-baserade mönster, bestående av en punkterad åttondel följt av en 16: e knutet till en åttondel, följt av en åttondel och slutar med 2/8 på beats 3 1/2 och 4. Därefter sekvensen upprepas. Hela mönstret är bara två slag lång.