Vad är en ryska MiG?

February 18

En rysk MiG är alla flygplan designad av Mikojan, en rysk militärflygplan designbyrån. Det var en sovjetisk designbyrån under det kalla kriget, och grundades som Mikojan och Gurevich - MiG, för korta - av Artem Mikojan och Michail Gurevitj. När Gurevich dog 1970, var hans namn bort från den för bolaget, men det var fortfarande kallas MiG.

Det fanns många typer av MiG flygplan som produceras, och de var de mest kända sovjetiska stridsflygplan under det kalla kriget. Många av dessa plan såldes inom området Sovjets inflytande. Som ett resultat, länder som Nordvietnam, Nordkorea och Kina allt använt den ryska MiG till viss del för att engagera sig i luftstrider med amerikanska och andra västerländska militära styrkor. MiGs var, på vissa sätt, överlägsen de plan som den amerikanska militären hade till sitt förfogande, och detta var särskilt fallet med de lättmanövrerade MiG-15 och MiG-17.

Den ryska MiG anses allmänt vara den bästa klassen av flygplan som den sovjetiska och ryska militären hade att erbjuda. MiG-29, i synnerhet, är en av de bästa gjorda flygplan i världen. Medan dess användning är inte lika vanligt som det en gång var, tror man att en MiG-29 kan överträffa och förstöra USA-tillverkade F-15. Detta är kanske delvis eftersom det inte var utformad för att bära så mycket vikt i vapen som F-15 var, vilket skulle kunna utgöra en taktisk nackdel, men MiG-29A € s kapacitet är inte mindre imponerande på grund av detta.

Första gången som MiG-29 offentligt sågs i väst var i Finland i juli 1986. De visades senare i flyguppvisningar i Västeuropa, där observatörer var mycket imponerade av dess exceptionella förmåga. Efter nedgången av Sovjetunionen, många ryska MiG, däribland MiG-29, förföll på grund av dåligt underhåll. Detta skedde trots att de fortfarande används av det ryska flygvapnet. Alla ryska MiG-29s var jordad under en tid i slutet av 2008, efter två krascher i Sibirien som involverar dessa flygplan.

Många länder fortfarande fungerar ryska MiG flygplan som MiG-29, inklusive sådana till synes osannolika platser som Bangladesh, Peru, och Malaysia. Men det är lätt att se varför dessa flygplan är fortfarande så önskvärt i hela världen med funktioner som en topphastighet på 1518 miles per timme (2445 km / h) och ett tak tjänst 59.100 fot (18.013 m). Förutom deras användning i militärer, de är också på visning i många museer i Ryssland, Europa och USA.

  • En karta över Sovjetunionen, med stjärnan, skäran, och hammare som dök upp på dess flagg.