Vad är en Bridge Oscillator?

February 2

En bro oscillator är en elektronisk oscillator som genererar ett stort område av frekvenser i form av sinusvågor. Oscillatorer är kretsar som producerar repetitiva elektroniska signaler. De används ofta för att sända TV eller radiosignaler eller producerar ljud för en elektronisk anordning. Ljud som skapas av en oscillator kan inte höras på egen hand, utan måste omvandlas till hörbart ljud med hjälp av högtalare eller andra enheter. Bryggan oscillatorn används ofta som en audiofrekvens oscillator eftersom det är lätt att trimma och har låg distorsion.

Ordet bro hänvisar till strukturen av kretsen som användes. En bro krets är en elektrisk krets i vilken två kretsgrenar överbryggas eller korsas med en tredjedel. En kretsgren är en strömkrets som är uppdelat i två eller flera parallella kretsar. Detta resulterar i varje krets som tar emot hälften av den nuvarande kommer från stambanan. Bron består av fyra motstånd och två kondensatorer.

Strukturen hos brygg oscillatorkretsen är baserad på ett nätverk som utvecklats av tyska fysikern Max Wein 1891. Som ett resultat, är en brygg oscillator som ibland kallas en Wein bro oscillator, även om Wien inte faktiskt skapa den. Tekniken är nödvändig för oscillatorer existerade inte förrän årtionden efter Wein skapade hans krets.

Kredit för skapandet av bron oscillatorn faktiskt går till William Hewlett. Han beskrev först den här typen av oscillatorn i magisterexamen avhandling han skrev för Stanford University 1939. Samma år, Hewlett grundade IT-företaget Hewlett-Packard (HP) med David Packard. Hewlett Packard och använt tekniken som beskrivs i sin avhandling att skapa HP: s första produkt, den HP2001A. Hewlett beviljades ett patent för utformningen av bron oscillatorn i januari 1942.

En av de viktigaste fördelarna med denna typ av oscillator är dess låg distorsion. Detta är möjligt endast eftersom amplituden, eller storleken av förändring skapas, är väl stabiliserad. Hewlett uppnått denna stabilisering genom att använda en glödlampa som en termistor.

En termistor är en resistor som varierar sin resistans beroende på temperaturen. Resistansen hos en glödlampa ökar när temperaturen ökar. En glödlampa är därför en positiv temperaturkoefficient termistor. Eftersom Hewlett första bro oscillator, har glödlampor ersatts med dioder eller andra typer av termistorer som är mindre känslig för vibrationer.