Hur utför jag en upphovsrätt Sök?

November 19

Utföra en sökning upphovsrätt är ganska enkel, även om detta kan bero lite på det land där du försöker söka efter en eventuell upphovsrätt. I allmänhet kan du söka efter en upphovsrätt som använder lämplig webbplats eller genom att kontakta kontoret eller myndighet som är involverad med upphovsrätt registrering för ett visst land. Denna process är typiskt ganska enkel, och en online-sökning för en viss upphovsrätt kan göras snabbt och på ett antal olika sätt. För att utföra en sökning upphovsrätt i USA, till exempel, kan du gå till webbplatsen för US Copyright Office och genomföra en enkel katalog sökning.

En upphovsrätten är ett skydd som ges till en författare, konstnär eller annan person eller företag som hävdar äganderätten till ett konstverk eller liknande skapelse. Detta är en form av skydd för immateriella rättigheter, och de särskilda lagar om sådana arbeten kan variera något mellan olika länder. Många länder, dock följa liknande lagar rörande upphovsrätt etablering och skydd. I allmänhet är upphovsrätten till ett konstverk etablerade från det ögonblick som verket skapas, även om många människor registrerar verk med en regering eller privat organ för att mer konkret etablera copyrightskydd.

Om du vill utföra en upphovsrättsökning för att avgöra om en viss arbete har tagits copyrightt, eller för att se om ditt arbete har registrerats, kan du vanligtvis börjar på hemsidan för en countryâ € s upphovsrätt eller byrå. I USA, till exempel, webbplatsen för US Copyright Office ger en enkel sökfunktion som gör att vem som helst att göra en sökning upphovsrätt på några sekunder. Du kan använda denna webbplats för att utföra en upphovsrättsökning använder namnet på ett konstverk, en viss artist eller ett företag, det registreringsnummer för en upphovsrätt, eller ens använda sökord relaterade till olika arbeten.

Vissa länder ger inte statlig registrering av copyrighting konstverk, och istället använda privata företag för att hjälpa människor i registreringen. Du kan vanligtvis besöka webbplatsen för ett sådant företag och gör en sökning upphovsrätt för att avgöra om en upphovsrätts där du är intresserad har registrerats med dem. En sökning upphovsrätt kan också normalt göras genom att kontakta en upphovsrätt kontor eller bolaget genom post eller per telefon. Denna typ av sökning, kan emellertid också ha en avgift i samband med det, så en online-sökning är vanligtvis den snabbaste och enklaste metoden.

  • Kontakta den myndighet som ansvarar för upphovsrätt är ett bra sätt att söka efter ett upphovsrättsskyddat verk.
  • I USA ger upphovsrättslagen 1976 att en bild är skyddad av upphovs från det ögonblick den skapas i ett fast medium, till exempel en utskrift, bildspel, eller datafil.