Vad är ett HACCP-systemet?

November 19

Ett HACCP-systemet är ett system för livsmedelssäkerhet som företag använder för att följa standarder från den amerikanska Food and Drug Administration. FDA har etablerat HACCP livsmedelssäkerhet riktlinjer för att hantera ett brett spektrum av faror från felaktig hantering mat. HACCP normer gäller för hela leveranskedjan för livsmedel, och alla aspekter av matserviceindustrin.

Varje företag har sitt eget HACCP-system för att uppfylla dessa standarder för livsmedelssäkerhet. HACCP är varierande itu inte bara mat frakt och förvaring av livsmedel, men matlagning, varm mat underhåll, och mycket mer. Ett företag tillämpar sin HACCP-systemet enligt vilka typer av verksamhet det inkluderar i sina grossist, detaljhandel eller fraktplaner.

Varje typ av livsmedel har sina egna HACCP standard. Det finns rikligt regler HACCP temperatur för kött och animaliska produkter för att se till att dessa är säkra för konsumenterna att äta när de har passerat genom hela livsmedelskedjan. Andra HACCP standard gäller att producera eller icke-ömtåliga livsmedel. Temperaturen är en stor del av HACCP-protokoll eftersom felaktig förvaringstemperaturer kan göra många livsmedel osäkert att äta.

En av de viktigaste punkterna i HACCP är att etablera standardiserade rutiner för livsmedelsservicearbetare som försöker att få mat från "baksidan av huset," eller en initial leveransstatus, till plattor av konsumenterna. Detta gäller både i en restaurang eller ens en enkel snackbar. Tiden känslig process för serverar mat är en del av vad som ledde till HACCP-standarder. Ett brett utbud av företag måste lista ut hur man lär ut olika nivåer av arbetstagarna hur man vårdar livsmedelsprodukter, och en nationell livsmedelssäkerhet standard bidrar till att genomföra detta mål.

En annan anledning till att HACCP har blivit så viktigt i behandlingen av agade livsmedel. I dagens komplexa matservering värld, kan en maträtt har många komponenter, alla med sina egna nivåer av begränsade hållbarhet och hälsonormer. HACCP hjälper livsmedelsservicearbetare för att behandla komplexa livsmedelsprodukter på ett enhetligt sätt som främjar hälsosam mat fördelning.

Många företagare är glada att ha HACCP systemstandarder för att lita på. Mat fara kan vara en stor del av ansvaret för en liten restaurang eller livsmedels serviceverksamhet. Använda HACCP systemet protokoll som en heltäckande guide, kan företagen se till att de betjänar kunder på ett säkert och minimera risker produktansvar, vilket kan bli dyrt att svara på på flera nivåer när de inträffar.

  • Ett HACCP-systemet är ett system för livsmedelssäkerhet som företag använder för att följa standarder från FDA.