Hur använder jag sheasmör för eksem?

September 29

När du använder Shea smör för eksem, bör en liten mängd appliceras på huden först för att se till att en allergisk reaktion inte uppstår. Om en reaktion inträffar ska produkten omedelbart avbrytas och vårdgivaren bör anmälas. Dessutom bör sheasmör för eksem vara den typ som inte innehåller tillsatta dofter eller konserveringsmedel så att eksem plack är inte vidare irriterad. Eftersom sheasmör innehåller vitamin E och A, kan det vara fördelaktigt vid behandling av eksem och andra milda hudirritationer att återställa fukt och lindra klåda och irritation.

Shea smör för eksem kan appliceras genom att försiktigt massera in det i de drabbade områdena. Eksem är en dermatologiska tillstånd där silvriga och röda plack visas på huden och orsakar klåda, fjällning och irritation. Förutom att använda sheasmör för eksem, andra behandlingar inkluderar kortikosteroider, antiinflammatoriska läkemedel, och beredningar stenkolstjära. Vid användning av sheasmör för eksem, är det viktigt att sheasmör vara huvudprodukten används, och inte en komponent i en annan kräm eller lotion, som andra ingredienser i lotioner kan förvärra tillståndet.

Även sheasmör är säkert för de flesta människor, de som har allergier, och särskilt allergi mot nötter, bör undvika att använda det. Kronisk eller svåra eksem kräver oftast konventionell medicinsk behandling och sheasmör enbart bör inte vara den enda metoden för att lindra symtomen, men det kan vara ett effektivt komplement till behandling. Sheasmör finns på de flesta apotek, och kan även användas som en ansiktsbehandling fuktighetskräm och för att lindra symptomen av solbränna.

Bada med sheasmör är också ett effektivt sätt att behandla eksem. En matsked av sheasmör kan läggas till ett varmt bad och får smälta. Den behandlade badvattnet hjälper återfukta huden och lindra klåda och inflammation. Efter att ha tagit en sheasmör bad måste dock badkaret som ska rengöras grundligt eftersom produkten kan orsaka ytan på badkaret för att bli farligt hala.

Eftersom sheasmör har anti-inflammatoriska egenskaper, kan det fungera bra tillsammans med antiinflammatoriska läkemedel eller kortikosteroider för att påskynda läkning av eksem. En hudläkare kan rekommenderas antingen receptbelagda eller receptfria produkter som innehåller andra växter samt sheasmör som sina aktiva ingredienser. Dessa produkter kan vara effektiva som kompletterande behandlingar till konventionella läkemedel för att behandla eksem, psoriasis och andra hudsjukdomar.

  • En liten mängd sheasmör bör testas på huden innan du använder den för eksem.
  • Sheasmör kan appliceras topiskt för att behandla eksem.
  • Sheasmör kan fungera bra tillsammans med kortikosteroider för att påskynda läkningen av eksem.