Vilka är de bästa tipsen för att göra Homemade Butterscotch?

June 16

De bästa tipsen för att göra hemgjord kola inkluderar ha leveranser och ingredienser redo och med tanke element som tillagningstemperatur, förhållandet mellan socker till smör, och vilka sekundära smaker att införliva, samt hur man får den önskade formen för din pralin när den är kyld. Pre-mätning ingredienser, investera i värmetålig bakeware, och med hjälp av den andel av ingredienser för önskad konsistens är nyckeln. Vanilj, kan salt och andra extrakt eller likör ger pricken till en läcker recept, medan tekniker som scoring kan hjälpa till med presentationen.

Det är oftast bäst att lägga alla leveranser och ingredienser i den ordning som du kommer att använda dem innan du börjar något projekt i köket. Hemlagad kola kockar snabbt och kräver ständig uppmärksamhet, och även flera sekunder av överkokning kan ändra önskad konsistens. Alla ingredienser bör i förväg uppmätt och portioneras, redo att hällas i kastrull vid lämplig tidpunkt. Göra hemgjord kola kräver tillagning vid höga temperaturer och långsam avkylning, så värmesäkra och icke-reaktiva redskap och behållare, såsom stål- och glasskålar i rostfritt, fungerar bra.

Andelen beståndsdelar i butter påverkar dess slutliga textur och konsistens. Förhållandet mellan socker smör kan variera från 4: 3 till 16: 1 bland recept. Typiskt, ju högre sockerhalt och mindre kornig godis blandningen är, desto svårare den färdiga pralin blir, så länge det är uppvärmt till rätt temperatur. Mest kola spröda recept lägga majs eller sirap sirap för att uppnå den rätta hårdheten.

Lägga flera andra ingredienser kan ge hemlagad kola varierande smaker. Många recept råda med osaltat smör och lägga salt och vanilj senare så att du har mer kontroll över balansen av smaker. Rum extrakt eller olika likörer kan också användas. och grädde är också vanligt, lägga jämnhet och en fyllig smak.

Korrekt tillagningstiden är avgörande för stora hemlagad knäck. Om du är osäker på hur lång tid att värma ingredienserna, köpa en godis termometer kan berätta exakt hur varmt det pralin är så att du vet när du ska ta bort den från värmen. Annars kan den överhettade godis vara gummy och klibbig i stället för en slät sås. Hård knäck, behöver dock en längre tillagningstid för att härda helt.

Om du förbereder hårda kola godis eller sprött, ser du att det är svårt att göra ett rent snitt när pralin har hårdnat. Scoring godis medan det fortfarande varmt i pannan hjälper till med denna fråga. Du kan också använda värmesäker godis formar för specialformade godsaker.

  • Blandning skålar av glas är ett bra val för en icke-reaktivt material.