Vilka är Bockhornsklöver groddar?

September 16

Bockhornsklöver groddar är skotten i Trigonella foenum-graecum anläggning. Denna ört är påstods ha många hälsofördelar. Det innehåller många vitaminer och näringsämnen, inklusive vitamin C, järn, kalcium och protein. Den kan ätas ensam eller som en krydda i en mängd olika rätter.

Majoriteten av världens € s bockhornsklöver växter odlas i Indien. Dessa groddar kompletteras av många indiska kryddor som spiskummin, curry. De groddar kan användas som greener i en sallad tillsammans med andra grönsaker och greener. Den kan också fungera som en välsmakande toppning på en smörgås, eller strös över ris. Bockhornsklöver groddar har en distinkt bitter smak. Detta kan motverkas med smaker som vitlök

Bockhornsklöver används som ingrediens i flera internationella rätter. Det kan hittas i den arabiska skålen saltah, den afghanska skålen Sholeh Holba och Ghormeh sabzi, en iransk specialitet.

En av de mest kända fördelarna med bockhornsklöver groddar är deras förmåga att öka mjölk utbudet av ammande kvinnor. Även denna ört används ofta av postpartum kvinnor, bör det inte ätas av någon som är gravid. Den bör endast användas för att öka tillgången på mjölk efter att man har fött barn. Kvinnor som väljer att använda bockhornsklöver som sätt att behandla problem med sin mjölkproduktion bör rådgöra med sin läkare för att garantera säkerheten för användning.

Dessa groddar kan ha en mängd andra hälsofördelar också. Det tros att rena blodet och lymfkörtlar. Genom dessa åtgärder, är det sagt att stärka den övergripande immunsystemet, vilket gör individen mer motståndskraftig mot sjukdomar.

Många symptom på vanlig förkylning såsom halsont, rinnande näsa och trängsel kan tillmötesgå tillägg av bockhornsklöver groddar i kosten. Andra lungsjukdomar som astma, lunginflammation, och emfysem är enligt uppgift underlättas av bockhornsklöver samt.

Bockhornsklöver kan grodda enkelt hemma av någon i besittning av frön av denna växt. Den bästa förutsättningen för groning dessa frön är en fuktig miljö med en temperatur runt 70 grader Fahrenheit (21 grader Celsius). Fröna kommer att gro i 4-6 dagar och kan lagras under 3-4 veckor.

De groddar är inte den enda delen av bockhornsklöver växt som vanligen äts. Bockhornsklöver frön kan också användas i en mängd olika recept. Hela frön används ofta i indiska pickles. Fröna kan också pulverform och använde en krydda för allt från curry till smör.

  • Bockhornsklöver groddar används som ett botemedel för att lindra halsont.
  • Bockhornsklöver är en populär ingrediens i indiska rätter.
  • Med bockhornsklöver groddar kan öka mjölkförsörjningen av en kvinna som är amning.
  • Många symptom på vanlig förkylning reagerar positivt på tillägg av bockhornsklöver groddar i kosten.