Vad är Itch Cream?

June 11

Termen kliar kräm är lite av en missvisande, eftersom det låter lite som en kräm avsedd att orsaka klåda. I själva verket är kliar kräm avsedd att stoppa klåda, så det är mer lämpade för begreppet anti-kliar kräm. Oavsett vad det kallas, är det dock tänkt att behandla klåda och irritation. Vissa kliar krämer behandla också inflammation.

Det finns många typer och märken av klåda kräm, och en del säljs över disk (OTC), medan andra kräver en Doctora € s recept. En typ av klåda kräm innehåller hydrokortison, en typ av steroid. Denna typ kan användas vid behandling av hudsjukdomar som orsakar klåda, såsom eksem. Dessa krämer kan också hjälpa vid behandling av seborré, som präglas av fjällande, röda fläckar på huden. Men de flesta OTC kliar krämer som innehåller hydrokortison omfattar endast en liten mängd av det, vilket kan göra att de är mindre effektiva än en kräm en läkare kan ordinera.

OTC hydrokortison kliar krämer innehåller vanligtvis en procent eller mindre hydrokortison. Faktum är att även dessa produkter märkta som maximal styrka har bara en procent av detta ämne. Som sådan, rekommenderar vissa experter hoppa dessa produkter helt och hållet till förmån för en annan typ av OTC kliar grädde eller en som har ordinerats av läkare. Till exempel kan en läkare ordinera en klåda kräm med mer än en procent hydrokortison, vilket kan vara mer effektiva på striderna klåda.

En person kan försöka använda hydrokortison kliar kräm på insektsbett, såsom de orsakade av myggor, loppor och andra skadedjur. Tyvärr kan hydrokortison inte ge mycket lindring i sådana fall. Istället är det många som väljer kylbalsam. Vissa människor avstå färdigköpta krämer helt till förmån för pastor de gör hemma med hjälp av vatten och bakpulver; andra använder hemorrojder grädde för att stoppa klåda. Aktuella antihistamin krämer, såsom de som innehåller difenhydramin, kan fungera lika bra, särskilt för kliande kontakt utslag och irriterande insektsbett.

Vissa kliar krämer används för att lindra klåda som orsakas av svampinfektioner. Till exempel kan en man med jock itch köpa en tub av OTC kräm som innehåller mikonazol, klotrimazol, och tolnaftat. Dessa krämer hjälper till att döda svampen som orsakar Jock kliar och lindra klåda som en självklarhet. När Jock kliar är svår, kan det dock vara nödvändigt att besöka en läkare för något starkare. I ett sådant fall kan en läkare ordinera ett recept-styrka utvärtes läkemedel, och i vissa fall kan ett oralt läkemedel ordineras också.

  • Anti kliar kräm kan appliceras på en persons händer.
  • En tub med kliar grädde.
  • Itch grädde kan vara till nytta för människor som lider av eksem.
  • Itch grädde kan hjälpa människor med myggbett.
  • Vissa itch krämer kan användas för att behandla seborré, som kännetecknas av fjällande, röda fläckar på huden.
  • Hydrokortison kräm som kan köpas over-the-counter innehåller vanligtvis mindre än en procent av steroidhydrokortison.
  • Recept hydrokortison kan lindra klåda bättre än OTC-produkter.