Vad är Laptop Strålning?

June 11

Laptop strålning kommer i ett par mycket olika former. Först av allt, bärbara datorer producerar inre värme på grund av datorprocesser som pågår, och detta kallas värmestrålning. För det andra finns det strålningen som kommer från ett elektromagnetiskt fält (EMF), och bärbara datorer, som alla andra elektroniska enheter, även producera en EMF. Ibland laptops skapa betydligt mer elektromagnetisk strålning än de flesta elektronisk utrustning på grund av den trådlösa Internet-teknik de använder. Det finns experter som oroar den bärbara strålning kan leda till sjukdomar, men det finns också en hel del vetenskaplig skepsis dessa farhågor.

En fara som är i allmänhet bättre etablerad är potentialen för värmestrålning brännskador från bärbara datorer. I grund och botten är det i allmänhet möjligt för människor att skadas genom att lämna bärbara datorer på sina varv för länge. Bärbara datorer får ganska varmt ibland, och experter menar att det är faktiska fall där detta har lett till skador. Ett sätt för människor att undvika detta är att använda sina bärbara datorer på någon annan typ av yta, och många människor gör detta redan.

En annan potentiell fara från termisk laptop strålning sänks spermier. Det finns vissa belägg för att spermier kan dö ut när en mana € s testiklar blir för varmt. Om en man sitter en laptop över hans underliv för en lång tid, kan den värme som potentiellt orsaka detta problem, och det finns några fallstudier som tyder på att det kan hända i vissa fall.

Den elektromagnetiska strålningen laptop är den sort som människor är ofta de mest orolig. Denna typ av strålning kan potentiellt orsaka cancer eller strålningsförgiftning, men de doser som krävs anses mycket högt. De flesta experter menar att laptop strålningsnivåer aldrig få tillräckligt hög för att orsaka dessa faror, men vissa människor donâ € t förtroende dessa fynd. Det faktum att människor ofta håller laptops mycket nära deras kroppar är en av anledningarna till att en del har blivit särskilt oroad potentiella faror.

Trådlös teknik i allmänhet har orsakat en hel del problem för vissa människor på grund av strålningen som den producerar. Till exempel har det funnits en del publicerade studier som föreslår mobiltelefoner kan orsaka hjärncancer, men dessa har varit starkt ifrågasatt, och många forskare donâ € t tror att de är korrekta. Bärbara datorer med trådlöst Internet har orsakat liknande problem, även om många människor är mer oroliga för risken för cancer i fortplantningsorganen när det kommer till bärbara strålning.

  • Det är viktigt att använda en bärbar dator på ett bord så ofta som möjligt.
  • Bärbara datorer kan producera mer elektromagnetisk strålning än annan utrustning på grund av den trådlösa Internet-teknik de använder.