Vilka är de olika typerna av Celebrity reklam?

May 29

Celebrity reklam kommer i form av påskrifter som talesmän, reklam, branding, produktdesign och placering. En vanlig form är användningen av kändisar i tryckta annonser och reklamfilmer eller som en talesman för en sak. En annan typ av kändis reklam är användningen av kändis namn på en produktlinje, såsom kläder, parfym, kosmetika och träningsutrustning. Produkter kan också användas inom media, såsom skivomslag, musikvideor och dramatiska produktioner.

En utbredd form av kändis reklam använder stjärnor i produkt- och tjänste reklamfilmer. Dessa reklamfilmer brukar innebära ett skript som kommunicerar kändis motiven för att använda produkten. Till exempel, istället för att bara visa kändis använder produkten kommer kändis uppge varför han använder den. I vissa fall kan en kändis även dela en personlig redogörelse för hur denna produkt bidrog till att åtgärda ett visst problem.

Infomercials använder ibland kändisar att godkänna produkter, tjänster eller orsaker. Den kändis är den framstående talesman i infomercial och kan intervjua andra okända användare av produkten. Orsak eller sociala marknadsföringsplaner kan innebära användning av kändis bild på alla reklammaterial och hans deltagande i en del av orsaken händelser. Till exempel kan talesman för en bröstcancerorganisation deltar i några av välgörenhet s promenader att samla in pengar och medvetenheten för sjukdomen.

De som har uppnått ryktbarhet och berömmelse kan också välja att samarbeta med företag att marknadsföra produkter. Denna form av kändisreklam ofta använder stjärnans namn som produktens varumärke. Hans namn kan bli själva varumärket eller användas som en del av den. Till exempel kan en klädkollektion indikera att den är designad av kändis medan en parfym helt enkelt kan vara märkta med kändis smeknamn.

En annan mer subtil form av kändis reklam är användningen av produktplacering. Musiker kan funktionen vissa märken och typer av produkter i media som de producerar. Kändisar kan bära kläder av en designer att högprofilerade evenemang och nämna designerns namn till journalister. Företag kan partnern med kändisar att gå med på att integrera varandras produkter i sina medier.

Liknar co-branding, kan företaget producera en kommersiell som använder bilder av stjärnans senaste projekt och visar honom eller henne med hjälp av företagets produkt. En reklamkampanj som omfattar användningen av skyltar vid kassan kan funktionen kändis image och konstnärliga verk. Med den här typen av samarbete, blir konsumenten exponeras för båda produkterna samtidigt, med hopp om att stimulera försäljningen för både kändis arbete och bolagets produkt.

  • Vissa personer kan vara mer motiverade att donera till välgörenhet när en kändis stöder det.
  • Kändisar kan använda sociala nätverkssajter för att få kontakt med sina fans.
  • Infomercials använder ibland kändisar att godkänna produkter, tjänster eller orsaker.
  • Parfym och kosmetiska företag använder ofta kändisar i sin reklam.
  • Kändisar används ofta i reklam för kläder linjer.