Hur att få din kropp Mätningar

June 6

De flesta kvinnor har en bra idé vad deras mätningar är, utan snarare än antar att du vet, få en korrekt mätning. Att gå till en skräddare ger dig mer exakta mätningar, men du kan säkert få en noggrann uppskattning hanterar måttband själv. Mätningarna som du definitivt behöver är bröstet, midja, höfter, och innersöm. Du kanske också vill ta ditt lår och övre mätningar arm.

När du tar dessa mätningar, använd en trasa måttband, inte är en metall en. Se till att när du ringa dina bröst, midja eller höfter, är bandet nivån och varken för hårt eller för löst. Också mäta dig själv på din nakna hud, inte över kläder. Och detta kanske låter dumt, men litar inte ditt minne - se till att skriva mätningarna ner!

Hur att få din kropp Mätningar

Placera måttband på dessa platser för att få noggranna mätningar.

 • Bröst: Mät omkretsen på bröstet. Placera ena änden av måttbandet på den största delen av din byst, linda den runt (under armhålorna, runt skulderbladen, och tillbaka till fronten) för att få mätningen.
 • Midja: Mät omkretsen av midjan. Använd tejp för att ringa in din midja (ungefär som ett bälte skulle) på din naturliga midjan, som ligger ovanför naveln och nedanför din bröstkorg. (Om du böjer åt sidan, veck som bildar är din naturliga midjan.) Inte suger i magen, eller så får du en falsk mätning. Om du vanligtvis bär dina kläder nedanför midjan, tar denna mätning också.
 • Höfter: Mät omkretsen på dina höfter. Börja i ena höften och vira måttbandet runt din bak, runt den andra höften, och tillbaka till där du startade. Se till att bandet är över den största delen av skinkorna. Eftersom att se bandet är nivån tillbaka dit kan vara svårt, försök att göra det framför en spegel.
 • Innerbenslängd: Detta är avståndet från den översta inre delen av låret till botten av din fotled. Du kan mäta din innersöm på två sätt.

  • Med hjälp: Medan du bär ett par byxor, har en vän sträcka tejpen från grenen till botten av din fotled.
  • Utan hjälp: Om du har ett par byxor som passar dig perfekt (och de bör inte vara för löst runt midjan), mäta innersöm av byxorna, återigen från grenen till fållen.

   Korrekt innersöm på ett par byxor du kommer att köpa beror på höjden på hälen som du kommer att bära med sig.
 • Lår: Mät omkretsen på den största delen av låret. Vira måttbandet runt låret från framsidan till baksidan och sedan runt till framsidan. Du kanske frestas att fuska genom att sänka måttband några inches, men då kommer du inte att få en korrekt mätning.
 • Överarm: Mät omkretsen på din arm. Vira måttbandet runt den bredaste delen av överarmen från framsidan till baksidan och runt till startpunkten.
 • Ärmlängd: Få hjälp med detta eftersom det är svårt att göra själv. Placera handen på midjan (bör armbågen böjas i 90 graders vinkel). Börja sedan på mitten av nacken och mät till axeln, ner armen till armbågen, och sedan vidare till handleden.

Du kan behöva en familjemedlem eller vän att hjälpa dig med mätningarna. Om du har ett plagg som passar perfekt, mäter plagget snarare än din kropp kan vara ett bra substitut.