Hur kan jag konvertera en MP3 till M4R?

October 23

Standarden MPEG-4 är en behållare format för komprimerade ljud, video och textfiler, med tanke på förlängningen MP4. Apple Inc. har utnyttjat icke-standardiserade tillägg för att ange halten av en MP4-fil, eftersom förlängningen är ospecifika. Till exempel, bara en MP4-fil med ljud ges förlängningen .M4A, medan de ringsignaler som används i Apple iPhone ytterligare betecknas som M4R filer. Många människor har digital musik i MP3 form. Du kan konvertera en MP3 till M4R fil för att göra egna ringsignaler för telefonen.

Först kommer ett kort klipp av låten måste redigeras ut och sparas för att tjäna som ringsignal. Längden bör vara under 30 sekunder. Nästa den sparade filen måste omvandlas till M4R format. Det finns ett antal sätt att göra detta.

För dem som föredrar gratis tjänster, kommer många webbplatser konvertera en MP3 till M4R fil för dig. När en sådan plats, mp3-to-m4r.net, låter dig ladda upp din MP3-fil, redigera den, då webbplatsen sparar filen för dig i rätt format. Genom att klicka på en knapp, är ringsignalen skickas direkt till din iPhone. Denna tjänst är gratis och kräver ingen registrering.

Apple iTunes kan också användas för att omvandla en MP3 till M4R men processen är lite engagerade och anvisningarna kan vara lite olika beroende på vilken version. I allmänhet måste den importerade MP3 först omvandlas till AAC-format (som är väsentligen samma som M4P), sedan manuellt bytt namn från en MP4 till en M4R fil.

För att använda iTunes att konvertera en MP3-filer till M4R, lägga till MP3-filen till din iTunes biblioteket. Högerklicka på filen och välj Visa info. På fliken Alternativ anger början och slutpunkt för ringsignalen. (Alternativt kan du redigera MP3-fil i en extern editor innan den läggs till biblioteket.) Klicka på OK. Högerklicka på filen en gång till, och välj "Skapa ACC version" från popupmenyn.

Nu navigera till den mapp där iTunes har sparat filen. Använd datorns sökfunktionen för att hitta filnamnet, eller titta i standardmusikmapp, sedan i mappen iTunes. Bläddra ner tills du hittar den sparade filen, som kommer att vara en M4A fil. Dra filen till skrivbordet (en kopia kommer att genereras), sedan gå in i iTunes och ta bort den ursprungliga filen. Skrivbordet kopia kommer att förbli.

Återgå till skrivbordet och döp den ringsignal fil med en M4R förlängning. Om du inte kan se filändelser, gå till Mappalternativ (via Kontrollpanelen) och under fliken Visa, avmarkera "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper" och försök igen. När filen har framgångsrikt bytt namn, klicka på den och iTunes kommer att importera den till mappen Ringsignaler. Synka dina iPhone att ladda upp ringsignalen.

Ett annat sätt att konvertera en MP3 till M4R fil är att öppna MP3-filen i något ljudredigerare och skapa den redigerade ringfilen, spara eller exportera den till skrivbordet som en MP3-fil. Öppna filen i BonkEnc , en gratis ljudfil omvandlare för PC-användare. Under Alternativ, Allmänna inställningar, välj MP4 / AAC-kodare, klicka sedan på knappen Konvertera. Ringsignalen kommer att konverteras till en M4A fil. Döp den till M4R, och klicka på den för att importera den till iTunes Ringsignaler mapp för framtida synkroniseringar.

  • Hand MP3-spelare med hörlurarna.
  • Ringsignaler för en iPhone betecknas som M4R filer.
  • Apple iTunes kan också användas för att konvertera en MP3 till M4R.