Administrativt arbete

April 4

Pappersarbete kan vara bane någons existens. Några av oss har sådana smärtsamma pappers missbruk som en professionell arrangör Jag råkar veta gör några av sina mer inrotade kunder går på ett papper snabbt, där de inte får ta några papper i sitt hem från någonstans för tre hela månader. Jag brukar vara en väldigt visuell person, så tidningarna hjälper mig mycket i att komma ihåg saker som jag skulle vilja ta hand om eller göra. Här är några förslag som jag har lärt mig från min professionell arrangör vän:

Handtag papper bara en gång. Lägg inte bort det för att ta itu med senare, ta itu med det nu. Senare kan eller inte kan komma, men om du gör det nu, det finns så mycket mindre för dig att tyngas av förrän senare kommer.

Det måste finnas platser för de papper du behöver för att hålla. Du kan använda hängande mappar i ett arkivlåda eller arkivskåp, kan du använda vanliga mappar inuti hängande mappar så att du inte behöver betala ut näsan för alla dina fillagring (titta på post-back-to-school försäljning och du kan få vanliga pappersmappar för så lite som 10 cent vardera), kan du använda dragspel filsystem, eller så kan du hoppa över mapparna helt och hållet och gå med vikar bindemedel. Oavsett vilken metod du väljer, se till att ha ett register som ger ett hem till alla viktiga papper som du har.

Gå papperslös. Om du kan, har dina kontoutdrag och räkningar som skickas till dig elektroniskt. Detta har den största fördelen att du kan lämna in dessa dokument med ett par musklick samt det faktum att du aldrig behöver ta itu med papperet tar upp plats i ditt hem.

Ha en plats där du kan ta hand om det papper som kommer in i ditt hem. Många människor är på något sätt dras till köket med sin pappersarbete, så varför inte ha en plats speciellt avskild för att arbeta med det? Först måste du ha en bra stol och en tydlig tabell att arbeta på. För det andra behöver du alla verktyg du kommer att behöva för din pappershantering. Om du räknar med att ha att göra med post där, då har en plats för stämplar, kuvert och annat så att du omedelbart kan svara på e-post du får samma dag du får den. Ha en papperskorg för skräppost. Ha en sax och en postöppnare. Ha en stor kalender på väggen för alla familjens kommande evenemang och skriva ner informationen från varje daterad material du får, till exempel dina barns bild dag flygblad och vetenskap rättvis datum utställnings. En annan sak som kan hjälpa är för dig att ha en inkorg och en utkorg. Detta kommer att göra det tydligt var din make och barn är att sätta något de behöver dig för att se den dagen.