Hur känner jag igen magnesiumbrist symptom?

April 14

Magnesium är ett mineral som är nödvändig för att en väl fungerande alla de stora organen i kroppen. Av denna anledning har en magnesiumbrist kan orsaka livshotande komplikationer. Några av de vanligaste symtomen vid denna brist inkluderar ångest, rastlöshet och sömnlöshet. Huvudvärk, trötthet och muskelvärk är också bland de mer frekvent rapporterade magnesium bristsymptom. Om den inte behandlas, mer allvarliga symptom kan inkludera bröstsmärta, andningssvårigheter, eller ens oåterkalleliga skador på många av kroppens organ.

Muskelsmärta eller svaghet är ofta bland de vanligaste rapporterade magnesiumbristsymptom. Detta kan innebära att förekomsten av täta, oförklarlig huvudvärk, nacke eller rygg, eller muskelsjukdomar som påverkar käken. Vissa med en magnesiumbrist kan uppleva den totala muskelsmärta eller muskelsvaghet. Okontrollerade muskelryckningar kan ibland spåras till en brist i detta viktiga mineral.

De släta musklerna i kroppen börjar förlora förmågan att ingå avtal normalt när det inte finns tillräckligt magnesium i kroppen. Detta kan leda till magnesiumbrist symptom som förstoppning, smärtsamma mensvärk, eller urin spasmer. Svårigheter att svälja eller en ökad känslighet för ljus eller ljud kan också utvecklas.

Ökade nivåer av ångest och panikattacker är potentiella magnesiumbristsymptom. Den drabbade personen kan också verka rastlös eller har svårt att fokusera helt på en uppgift. Vissa kan bli förvirrade eller irriterad utan någon uppenbar anledning. Salt och kolhydrater cravings är ofta närvarande i dem som upplever en magnesiumbrist. Ömma bröst utan samband med menstruationscykeln har rapporterats av många kvinnor som lider av en magnesiumbrist.

Hjärt-relaterade komplikationer är bland de mest allvarliga potentiella magnesiumbristsymptom. Detta börjar ofta med hjärtklappning eller en känsla av att hjärtat är racing. Den hjärtslag kan bli oregelbunden, eller blodtrycksförändringar kan uppstå. De stora artärer av hjärtat kan börja spasm, vilket leder till potentiellt livshotande komplikationer.

En läkare bör konsulteras om något av de möjliga magnesiumbristsymptom är närvarande. Enkla blodprov kan avslöja en brist i detta mineral, vilket gör att läkaren och patienten kan arbeta tillsammans för att skapa en individualiserad behandlingsplan. Kostförändringar eller användning av over-the-counter kosttillskott är ofta framgångsrik i att behandla detta tillstånd. Om allvarliga symtom är närvarande, kan behandling innebära en kort vistelse på sjukhuset, där intravenösa mediciner kan ges tills patienten anses medicinskt stabilt.

  • Långvarig trötthet och dålig koncentration är symtom på en magnesiumbrist.
  • Om symtom på magnesiumbrist kvarstår, kan en kort vistelse på sjukhuset vara nödvändig.
  • Lax är en av många livsmedel som av naturen rik på magnesium.
  • Magnesiumbrist kan försämra muskelstyrka och bidra till spasmer och darrningar i musklerna.
  • Smärtsamma mensvärk är ett symptom på magnesiumbrist.
  • En magnesiumbrist kan orsaka ömhet i brösten hos kvinnor.
  • Spenat och andra gröna bladgrönsaker har höga halter av magnesium, ett mineral som hjälper till att reglera otaliga metaboliska processer.