Vad är Corporate Inredning?

April 29

Corporate inredning hänvisar till utformning av kontor, arbetslokaler, styrelserum och andra utrymmen inne företag. Inredare som är specialiserade på att utforma kommersiella interiörer arbetar oftast med företagskunder att skapa professionella men ändå smakfulla miljöer. Corporate inredningsprojekt kan innebära omkonstruktion golv av befintliga hyres kontor eller vända helt tomma lagerlokaler eller kontor i funktionella färdiga arbetsplatser.

Till exempel kan ett stort företag köper en gammal byggnad som har golv av helt öppna ytor som måste avdelas genom att lägga till väggar. För att skapa kontor inom sektionerna kommer ordentliga elsystem för datorer och annan kontorsutrustning måste installeras. Mattor eller golv liksom kontorsmöbler kommer att behöva läggas till komplett utrymmet. Corporate inredning ingår planering, genomförande och slutförande av alla dessa uppgifter.

Inredningsarkitekter är inte bara inredare som arbetar enbart med att lägga möbler, tyger, skåp och mattor. Snarare innefattar inredning planera hur utrymmet ska användas samt installation av arkitektoniska detaljer. Corporate inredare har erfarenhet av hur man skapar fungerande, inte enbart fashionabla, kommersiella interiörer. De förstår byggnormer och hur man arbetar med entreprenörer för att bygga interiörer som uppfyller sina kunders önskemål och förväntningar.

Företaget färger eller färgpaletter som passar den typ av bolag används ofta i företagens inredningsprojekt. Till exempel är det ingen tillfällighet att chefs av stora banker är ofta inredda i rika greener och traditionella, inredning kvalitet, medan en Hawaiian baddräkt tillverknings företagets huvudkontor kan funktionen tropiska färger och några djärva mönster. Corporate inredning bör alltid spegla ett företags unika stil.

Många företag söker effektiva idéer konstruktion för sina styrelserum. En styrelserummet är ett mötesrum som ibland måste rymma många människor, så en stor trä bord med stolar runt det är oftast i centrum för styrelserum. Men det finns mycket mer att göra än att en del av designen, eftersom lagring behövs för audiovisuell utrustning; andra bitar som kaffe vagnar kan också behövas i rummet. Corporate inredning inkluderar de små detaljerna, såsom mängden bordsutrymme krävs där för att effektivt placera datorutrustning.

Belysning är en av de viktigaste detaljerna i företagens inredning eftersom olika rum kan kräva olika typer och intensitet av ljus. Eftersom företagens utrymmen är arbetsplatser, måste innerbelysning vara tillräckliga för att tillåta anställda att se sitt arbete klart. Belysningen används måste också passa in i den övergripande stilen i resten av inredningen. Arbetsplats ljusdesign måste också uppfylla alla rättsliga krav, inklusive de som rör ögat säkerhetsföreskrifter.

  • Corporate inredning täcker arbetsrum, kontor, gemensamma utrymmen och styrelserum.