Förbättra Orsak Marknadsföring Resultat: Employee Training

April 19

Välutbildad personal kan spela en stor roll i framgången för din sak marknadsföringsprogram. Inte bara bör dina anställda vara väl utbildade i hur man kör programmet, men det hjälper också om de är välutbildade av företaget i försäljning och service kunden.

Till exempel, snabbt smörj företag som kan förändra din olja och snabbt utföra en mängd andra tjänster på din bil utbilda sina frontlinjen anställda merförsäljning kunder på ytterligare tjänster. "Vi har också en speciell på en radiator flush. Vill du att vi ska göra det också? Det tar bara tio minuter. "

Så när det gäller att be kunderna att stödja en orsak, de anställda har en kant eftersom de ber kunder att köpa andra saker hela tiden. Dessa anställda kommer att höja mer pengar för din sak!

Att ha välutbildad personal är särskilt viktigt när du väger ett program med låg gångtrafik affärer. Till exempel, Valvoline Omedelbar Oljebyte, ett snabbsmörj franchisen med 40 platser i Boston, vilket driver ett framgångsrikt företag med cirka 50 kunder besöker en dag per butik. (Bara 50! I jämförelse, tänk på hur många kunder din lokala mataffär ser varje dag. Numret är lätt i hundratals.)

Ändå, tack vare sina expert personal som gjort ett stort engagemang för programmet och var övertygad om att de skulle kunna sälja en orsak marknadsföring pinup för 3 istället för $ 1, samlat in över $ 65.000 under tre år för sin sak partner.

Förbättra Orsak Marknadsföring Resultat: Employee Training

Framgången med en snabbt smörj franchise är inte unikt.

  • Jiffy Lube har höjt miljoner för American Heart Associations Go Red för kvinnors program.
  • Midas har donerat $ 5 av varje $ 34,95 oljebyte köpt till Make-A-Wish.

Leta efter företag som anställer bra medarbetare och tar sig tid att träna dem. Deras kompetens inom försäljning och service kunderna kommer att ge utdelning för dig.