Vad är ett Eye Blödning?

April 16

Ett öga blödning är ett tillstånd där blodkärlen inne i ögat bristning och blöder, lämnar röda fläckar på den vita delen av ögat, i näthinnan, eller mellan näthinnan och linsen. Diabetes, högt blodtryck, och ansträngda ögon är några faktorer som kan orsaka ögonblödningar. Blödning i ögat är dock ofta utan uppenbar orsak och ibland kan uppstå från vardagens händelser, såsom nysningar, hosta, eller ögon gnugga. Ibland kan en blödningssjukdom eller en infektion vara ansvarig för ett öga blödning.

De vanligaste blödningar inträffar i sklera - den vita delen av ögat under tydlig membranet. Många små blodkärlen nedanför detta membran, som kallas bindhinnan, är så sköra att de kan bryta lätt under lätt tryck. En instans av blödning i sklera under bindhinnan kallas subkonjunktival öga blödning. Dessa blödningar är i allmänhet ofarliga och lösa sig själva utan behandling i en dag eller två.

Blödning i ögat som uppstår mellan linsen och näthinnan sker i den del av ögat som kallas den glasartade kammaren. Denna typ av ögon blödning händer när blodkärl nära näthinnan tår och läcka blod i den klara, geléliknande atmosfär i kammaren. Vitreous blödningar anses mindre; Men vissa människor söka medicinsk hjälp för att skära ut blod eller blodpropp från glaskroppen kammaren om det inte försvinna på egen hand. Denna typ av ögon blödning, ofta relaterade till diabetes, kan tillfälligt obskyr vision. Förutom diabetes, kan sicklecellanemi och makuladegeneration orsaka glas blödningar.

Den tredje typen av ögon blödning - onormal blödning i näthinnan - är den allvarligaste. Denna blödning orsakas av mer än de enkla näthinnan tårar som skulle kunna resultera i blödning i glaskroppen kammaren. När näthinnan - ett membran på baksidan av ögat - fylls med blod på grund av avbrott i retinal artär och nätverket av kapillärer som levererar näringsämnen till den bakre ögonområdet, är tillståndet oftast orsakas av stora ögat trauma, till exempel ett fall eller hårt slag för ögonen. Vissa läkare använder retinala blödningar för att identifiera missbruk eller övergrepp offer.

Retinal blödning, dock kan också orsakas av sjukdomen. Extremt högt blodtryck och okontrollerad diabetes är ofta inblandade i retinala ögonblödningar. Sådan blödning kan leda till blåsor bakom näthinnan, vilket kan minska eller avsluta synen eftersom näthinnan sänder nervsignaler till hjärnan för synen. Laserkirurgi kan ta bort retinala blodproppar och blåsor. Det kan ofta återställa förlorad syn, men inte alltid.

  • Makuladegeneration kan orsaka ögon blödningar.
  • Ansträngda ögon kan sätta någon i riskzonen för ett öga blödning.
  • Ett öga blödning kan leda till en permanent förlust av synen.
  • Laser ögonoperationer kan användas för att avlägsna retinala blodproppar som orsakas av en ögon hemorragi.
  • Blödning i ögat kan ibland uppstå från vardagens händelser, såsom ögon gnugga.
  • Blod visas ibland i den vita delen av ögat.