Nypa Peppers

January 29

Paprika är ofta bland det enklaste, men konstigt nog fortfarande knepigt, växter att växa på hemmaplan. Om du älskar att arbeta i trädgården, då är chansen att du vet de utmaningar och vedermödor som kommer med att försöka göra dina växter trivs. Med tiden kan du lära dig några enkla knep som kan hjälpa "uppmuntra" dina peppar växter att växa och frodas. Ett av de enklaste och ofta förbises, knep är att nypa dina paprika. Här är hur du kan nypa peppar och bidra till att göra dem att växa till sin största möjliga storlek.

  • Vad nyper? Klämmande, i den enklaste form är när du döda några mindre blommar, eller blommar, för att bidra till att uppmuntra större senare blommar. Det sätt som detta uppmuntrar tillväxt genom att tvinga de näringsämnen och mer energi till de återstående blommar. Det finns många olika sätt som du kan gå om att döda bort de första blommorna, finns det två huvudsakliga sätt som du bör göra det. Den första metoden är att nypa (därav namnet) de första blommorna, och därigenom döda dem, medan den andra metoden är att helt enkelt skära av blomma.
  • När ska du nypa? När du bestämmer dig att du kommer att snatta, bör du bara nypa bort de första blommorna eller frukt. Medan det finns en debatt om huruvida du ska beskära bort de första blommorna bara, eller om du också skulle nypa bort bladen också, hålla sig till endast de blommar. Bladen kommer att hjälpa ge skugga som kan hjälpa till att skydda den blommande frukt från överexponering för solen, samtidigt som de ger lite extra skydd mot dåligt väder Kom ihåg, det kan faktiskt bli för mycket av det goda, så håll de klämmande i schack.
  • När ska sluta nyper? Vanligtvis paprika kommer att ha en 70-dagars växtcykeln, och om du klämmer alltför ofta du sluta störa den tillväxtcykel. Den bästa tumregel för när du ska sluta snatta är att sluta efter att nypa bort de första tidiga blommande blommar (särskilt de som bär frukt). Detta kommer att döda dessa första tidiga mamelucker som kan hamna hämma den senare tillväxt och utveckling av mer korrekt formade peppar växter.

Tänk på att nypa dina paprika är främst något du behöver bara göra när transplantera plantorna från en behållare till trädgården. Omplantering Processen kan faktiskt traumatize de omogna plantor och chocka dem in i en tidig blomning som kan hamna dvärgväxt tillväxten av pepparplantor.