Vad är Addo Elephant National Park?

January 29

Addo Elephant National Park ligger i Östra Kapprovinsen i Sydafrika. Området innehåller en mängd olika terräng inklusive arrid mark, berg, kustområden, och flodområden. Sedan starten 1931, har parken utvidgats till att omfatta ett marint reservat samt mark som sträcker sig nära Sundays River. Förutom elefanter, är parken också hem till andra medlemmar i "Big Five" - ​​leoparder, lejon, noshörningar och cape bufflar - liksom många andra djur. Det finns en mängd olika sätt att visa och njuta djuren på Addo Elephant National Park, som är en viktig fristad för hotade arter.

Beläget nära Port Elizabeth i Sydafrika öppnade Addo Elephant National Park 1931 med bara 16 elefanter som matades apelsiner genom parken djurhållare under torkan säsongen. Från och med 2011 har parken en rapporterad befolkning på cirka 450 elefanter. Vissa elefanter som har utvecklat en smak för citrusfrukter har rapporterats att nå sina koffertar i öppna fordon när de luktar frukt. Addo Elephant National Park gör ingen citrusfrukt inom spelet visa områden på grund av elefanternas smak för frukt.

Den afrikanska elefanten är naturligtvis den stora attraktionen på Addo Elephant National Park, men stora katter och noshörningar kan ses också. Parken har ett antal arter av antiloper och är också hem för cape buffalo, zebror, hyenor och babianer. Eftersom tillägget av ett marint reservat parken ståtar nu tittar tillgång till delfiner, valar och vithajar, men besökarna kommer säkert vill undvika nära kontakt med den senare.

Turist aktiviteter på Addo Elephant National Park inkluderar guidad spelet enheter, rundvandringar, ridning, vandring och fågelskådning. Det finns två läger som ligger i parken och ett antal övernattnings utanför parkens omkrets. Parken har en pool för användning av övernattande gäster belägna vid campingplatser, liksom en restaurang vid huvud campingen.

Addo Elephant National Park är den tredje största parken i Sydafrika och dess vision är att bevara och förbättra mark och marina djur mångfald. Parken är en viktig fristad för ett antal djur, inklusive den afrikanska elefanten. Dessa elefanter har jagats i flera år för deras elfenben och enligt färska rapporter har en kinesisk marknad för elfenben ökat elefant tjuvjakt verksamhet. Den afrikanska pingvinen, som också är på listan över utrotningshotade arter, lever i parken också.

  • Addo Elephant National Park ligger i Sydafrika.
  • En marin tillägg till parken tillåter visning av stora vita hajar och andra havslevande däggdjur.
  • Den afrikanska elefanten är den stora attraktionen på Addo Elephant National Park.
  • Lions kan hittas på Addo Elephant National Park.
  • Leopards, en "stor katt" arter som sover och äter i träd, är bland de djur som lever i Addo Elephant National Park.
  • Från och med 2011, är Addo Elephant National Park hem till cirka 450 elefanter.