Vad är stålplåt?

January 24

Stålplåt är ett material som ofta används för att skapa metallprodukter. Tillverkad av olika tjocklekar och bredder, är stålplåt kapas och svetsas samman för att skapa en slutprodukt. Det finns olika typer av stålplåt, såsom platta av rostfritt och stål med hög kolhalt. Vissa typer av stålplåt används i byggandet av byggnader medan andra används i skapandet av vardagliga föremål, såsom trä ugnar, och inte så vardagliga objekt, till exempel fartygsskrov. Stålplattan är ofta kallad platt stål.

Som hög temperatur stål rullas till ark, det vinster stålstyrkan. Lager på lager av stål komprimeras och smidda i ett enda stycke stål tills rätt, slutliga dimensionerna uppnås. Som plan stålplåt svalnar, hårdnar den till en användbar bit stål. Den typ av stål som skapas beror på vilka ingredienser som används för att skapa det smälta stålet.

En vanlig klass av stålplåt är konstruktionsstål. Denna typ av stål används i skapandet av byggnadsbalkar och förstärkningsplattor. Används ofta för att förankra stålbalkar, är en plan platta av stål fäst vid ett betongfundament med ankarbultar. Den stålbalk svetsas eller bultas fast i plåten för att skapa en styv grund att bygga vidare på. Belastningen av byggnaden är utspritt över bredden av stålplåten.

Mest strukturell kvalitet plattan är låga kolstål. Detta tillåter den plåt som ska borras och formas efter behov för att passa konstruktionskrav. Den vanligaste betyget strukturella stålplåt är A36 stål. Denna typ av stålplåt används vid tillverkning av tung utrustning, såsom jord mover bommar och bulldozer chassi. Det finns flera andra specialiserade kvaliteter av stålplåt, inklusive marin, pansarplåt och skottsäkra kvaliteter.

Det är viktigt att matcha rätt typ av stålplåt med jobbet. Det skulle inte vara klokt att använda en koldioxidsnål strukturell klass platta vid tillverkning ett fartyg. Marine grade platta är utformad för att motstå rost och korrosion, medan den låga koldioxidutsläpp strukturella plattan är inte. Följaktligen skulle det inte vara det bästa valet för att använda någon grad av annan än ballistiska eller pansarplåt platta när man konstruerar ett överfall tank.

De ståltillverkare kan skapa den rätta blandningen av material för att göra en stålplatta lämplig för brobyggande eller skyskrapa konstruktion. Varje användning och tillämpning är jobbspecifika, med klimat och temperatur spelar en roll i sammansättningen av stålet. Korrosionsbeständighet, draghållfasthet och nötningsbeständighet är alla funktioner i ett kvalitets stålplåt.

  • Stålplåt är idealisk för skyskrapa konstruktion.
  • Stålskivor används vid tillverkning av tung utrustning, såsom bulldozers.